Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 05 Jan 2017, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Vizelj i Buč Kesidi, 7. januara u Elektropioniru

unnamed

Nova generacija rokenrola, mlade snage, sa akcentom više na SNAGE, nego na mlade, Vizelj i Buč Kesidi održaće zajednički koncert u Elektropioniru u subotu, 7. januara.

I publika i kritika i novinari i starije kolege imaju samo reči hvale za grupu VIZELJ:

,,Ako gledamo baš novije bendove, Vizelj mi je jako zanimljiv. Vizelj ima nešto što su imali i Šarlo Akrobata i rana Azra.” (Nikola Vranjković)

Vizelj | Foto: Nemanja Đorđević Vizelj | Foto: Nemanja Đorđević

,,Gde su mladi, tu je kažu, i šala. Ostavimo ovu odvratnu floskulu po strani, ali mlada tročlana gospodska družba zvana Vizelj zaista je duhovito pristupila ovom albumu. Kada biste sabrali sve godine članova ovog tria, Kit Ričards bi bio 15 godina stariji od njih! Aleksa Nedić, Veljko Milinković i Andrej Mladenović rođeni su posle albuma „Kiselo i slatko“ Partibrejkersa i čuvenog “Ad hoc Kliće” Ništa Ali Logopeda, a negde u vreme Kojinog „I Think I See Myself on CCTV“, ali sa svojim materijalom mogu da stanu uz trenutne radove pomenutih autora (onih koji su i dalje aktivni, prim. aut.) i da uopšte nemaju tremu.” (Balkanrock)

,,Zvukom na tromeđi između Dece Loših Muzičara, Ramba i Discipline Kičme, Vizelj je svakom od ovih izvođača uzeo po nešto. Ali uz to što je uzeo usadio je i dio svojih zamisli. Album je šaren kao i njegov cover, ali kvalitetno odrađen. Pokazuje kvalitetu ovih mladih glazbenika i znanje da još jednom pokažu kako se praši dobar rock and roll, koje god on podvrste bio.” (Terapija.net)

Vizelj | Foto: Miloš Cvetković Vizelj | Foto: Miloš Cvetković

Bend je albumom ,,Naj Bolji” ciljao da stvori kolaž različitih zvukova i atmosfera, i kao rezultat toga nastalo je izdanje koje skače sa hardkor panka na pijanu narodnu muziku, sa grandža preko fjužna na kantri, mešajući različite, često suprotstavljene uticaje. Iako ovo možda zvuči kao haos, postoji neki red u tom ludilu. Groteskna kombinacija zaraznih refrena od jedne reči, fanki gitara, klimavog basa i agresivnih bubnjeva održava bendov prepoznatljivi zvuk, a u isto vreme im dozvoljava da istražuju različite žanrove i ideje. Albuma “Naj Bolji” našao se i u selekciji najboljih domaćih izdanja 2016. godine, portala Balkanrock.

Pored Vizelja, u Elektropioniru će 7. januara nastupiti i BUČ KESIDI, mladi levoruki pančevački rokenrol trio poznat po hitovima ,,Jaa (imam plaan)”, ,,Pola pet”, ,,Stani!! Stani!!!”. I poznat po tome što je nastupao sa mnogim velikim imenima sa aktuelne scene – Jarbolima, Stuttgart Online-om, Artan Lilijem, kao i na mnogim festivalima – Exit, Arsenal Fest, Berlin Music Fest München…
Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu da se nabave na veče koncerta, na ulazu u Elektropionir.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne