Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 17 Feb 2014, i nalazi se u kategoriji Izvođači.

Veliki Prezir

Veliki prezir oformio je Vladimir Kolarić 1995. godine u Vrbasu. U sam vrh alt-pop-rock scene uplivali su odmah nakon objavljivanja prvog izdanja jednostavno nazvanog ,,Veliki prezir”, nakon čega je usledila serija koncerata. Na velikom broju nastupa širom zemlje, Veliki prezir se pokazao kao prava koncertna atrakcija. Nije čest slučaj da odmah nakon debi izdanja bend objavi live album, ali u njihovom slučaju je to bilo neminovno. Koncertno izdanje ,,1 2 3 4” samo je dokazalo kvalitet benda koji je najmanje studijski, benda koji prepoznaje emociju publike koja je prepoznala njihov senzibilitet i počela redovno da posećuje njihove nastupe.

velikiprezir

Veliki prezir nije jurio za kvantitetom, a kvalitet je uvek bio prepoznat. Posle pomenutih, objavili su još tri izdanja ,,Brazde”, ,,Ruka bez povratka” i ,,Nikadjekraj”. Poslednja dva albuma najčešće su nazivana zrelim plodovima gotovo neprimetnog i tihog procesa unutrašnjeg razvoja benda u svim aspektima – od poetske i autorske prizme lidera Vladimira Kolarića, preko sviračke perfekcije bubnjara Roberta Radića(ex La Strada,ex Obojeni Program) i gitariste Roberta Telčera(ex Boye,Partibrejkers), do Borisa Mladenovića (Jarboli, Neočekivana Sila) koji je osim doprinosa na bas gitari svojim ko-producentskim potpisom, uz Sašu Jankovića, doneo i novu, kompleksniju zvučnu sliku. Takodje, vrlo je primetno sve veće inkliniranje ka eksperimentu, žanrovskoj raznolikosti, oslobođenosti, lakom prepuštanju instiktima bez kompromisa bilo kakve vrste. I publika i kritika Veliki prezir smatraju ,,punokrvnim” rock bendom koji je uspeo da dosegne autentičnost izraza, tako retku u današnje vreme.

Pesma ,,To”, singl plasiran 2010. godine, obeležio je tu godinu. Među poštovaocima muzike vlada mišljenje da se radi o jednoj od najboljih savremenih rock kompozicija u prethodnoj deceniji.

Veliki-prezir-2

Grupa Veliki Prezir početkom 2013. godine objavljuje svoje prvo EP izdanje pod nazivom “Svetlost i dim”, koje je objavljno na 12′ inčnom vinilu i kao digitalno izdanje dostupno na Bandcampu. Produkciju ovog puta potpisuje Riječanin Matej Zec.(Let 3) Poslednjih nekolko godina bend je koncertno aktivniji nego ikada. Upravo koncerti su nešto što je sasvim posebno i osobeno za ovaj bend, jer ono što oni isporučuju na istima je jako intezivno, vrlo rock’n’roll orijentisano, ponekad čak dramatično različito od njihovih izdanja. U svakom slučaju, koncerti su svakako situacije gde je Veliki prezir na “svom terenu”, gde publika u direktnom kontaktu ima potpun uvid u dimenzije i kvalitet ovog benda. U toku je i rad na dugometražnom dokumentarnom filmu o grupi Veliki prezir u režiji Andrijane Stojković. Snimanje traje već duži vremenski period, od početka rada na EP-ju “Svetlost i dim”, obuhvata sam proces rada benda, kao i veliki deo koncertnih aktivnosti benda, njihove poslednje “Luksuzne turneje”, festivala, putovanja i drugih aktivnosti.
Za grupu Veliki Prezir vec poduže važi da su najbolje čuvana tajna rock scene u regionu. Poznavaoci muzičkih zbivanja u Srbiji ističu da je njihov uticaj itekako osetan medju pripadnicima nove generacije bendova iz Srbije.

Bend trenutno radi na svom novom izdanju u studiju “Šamarčina” u Vrbasu.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne