Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 05 Mar 2013, i nalazi se u kategoriji Vesti.

VELIKI BEOGRADSKI KONCERT VELIKOG PREZIRA (DOM OMLADINE BEOGRADA, 15. MART U 21h)

Koncertna agencija Odličan hrčak i Pop depresija vas  pozivaju na veliki beogradski koncert VELIKOG PREZIRA u petak 15. marta u 21h u Domu omladine Beograda.

Kada neka grupa postoji skoro dve decenije, lako je reći da više nema šta novo da ponudi i čime da iznenadi. Ali čak i površnim slušaocima je jasno da su Veliki prezir i Vladimir Kolarić Kole  kao autor pesama i lider benda, specijalna pojava na srpskoj muzičkoj sceni. Uvek spremni na promene i izazove, konstantno napredujući svirački, oni su svojim pesmama definisali celu jednu epohu. Ta epoha imala je svoje padove i poneki uspon, ali ako se pokuša da se rekonstruiše kako je izgledao naš život u poslednje dve decenije kroz pesme Velikog prezira, čini se kao da to vreme ipak nije zauvek izgubljeno.

008 Veliki Prezir    Gun Klub Beograd 14 01 2012 Aleksandar Zec

Od debi albuma i generacijskih himni ,,Samo tebe znam”, ,,Dobro je” ili ,,Reke teku brodovima”, preko antologijskih ,,Brazdi” – verovatno jednog od najboljih albuma na srpskom jeziku u poslednje dve decenije – i pesama ,,Danima”, ,,Moram da znam, ,,Neobična sumnja”, ,,Sutra” ili ,,Hej”, do albuma ,,Ruka bez povratka” i ,,Nikadjekraj” sa svojim spomenicima jednom vremenu i dragim i manje dragim ljudima oko nas oličenim u hitovima ,,Konj”, ,,Suncokreti” ili ,,Zakopavam” i ,,Nema hrabrosti”, Veliki prezir se menjao, padao i dizao, širio svoju inspiraciju, hrabrio sebe i brojne fanove koji su svoj život prilagođavali koncertima koje su željno očekivali.Veliki prezir je samo tokom poslednjih par meseci svirao u Varšavi, Nišu, Rumi, Vrbasu i Novom Sadu, a koncertni planovi do kraja leta obećavaju još puno uzbudljivih novih destinacija.

Evo šta pred koncert u Beogradu kaže Vladimir Kolarić Kole:

,,Želim da svi znate da ćemo sve da damo. I dušu i srce i sve! Kao da nam je ovo poslednji put! Koncerti u Beogradu uvek su pod visokim emotivnim naponom i ne sumnjam da će i ovaj biti takav. Biće i izvesnih iznenađenja u vidu gostiju koji će nam se pridružiti na bini. Jedva čekam!
Jedan od ,,najvećih” fanova benda rekla je da kvalitet njenog života zavisi od toga koliko puta tokom godine gleda i služa uživo Veliki prezir i za nju nema dileme – svaka godina sa bar tri odgledana koncerta Velikog prezira za nju nije propala.

Print

U petak 15. marta imaćemo priliku da napravimo prvi ,,brejk” ove godine i da u beogradskom Domu omladine vidimo bend u naponu snage, neverovatno motivisan i fantastično usviran.

Posle četiri studijska albuma na CD-u, krajem decembra prošle godine Veliki prezir objavio je i prvo vinilno izdanje – EP ,,Svetlost i dim”. Moći ćemo da čujemo kako zvuče i te četiri nove pesme, kao i stari hitovi, ali i neki zaboravljeni klasici i da zajedno sanjamo neka bolja vremena.

Svi ste pozvani!

Podrška pre i posle koncerta – KIŠOBRAN DJ TIM.

Ulaznice za koncert Velikog prezira mogu da se kupe u pretprodaji po ceni od 500 dinara u kafeu Šikarica (Skadarska 22), u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30), kao i na svim Eventim prodajnim mestima. Cena ulaznice na dan koncerta iznosiće 700 dinara.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne