Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 20 Sep 2012, i nalazi se u kategoriji Vesti.

TUXEDOMOON U BEOGRADU (3. novembar, Dom omladine, sala Amerikana)

Preko Berlina, Bremena, Ljubljane i Zagreba, post-punk atrakcija Tuxedomoon u okviru jesenje turneje stiže i u Beograd! U organizaciji koncertne agencije Odličan hrčak, u prestonici će nastupiti 3. novembra 2012. godine, u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Ni posle 14 objavljenih albuma i 33 godine postojanja Tuxedomoon ne prestaju da eksperimentišu, da istražuju nove vidove kreiranja i prezentovanja svojih muzičkih ideja.

Svojevremeno su važili za simbol elektro-punka, za bend čije su kompozicije bile neizbežne u mračnim klubovima širom planete, a danas su simbol popularne kulture.

Tuxedomoon su pokret, inspiracija za muzičare najoprečnijih žanrova, uvek jedinstveni i drugačiji. Ni jedan od osnivača benda, Blaine L. Reininger, svoju muziku ne može da opiše jednostavno, već kao ,,art hop trip wave minimalist romantic alternative voodoo robot chainfish music”, što je teško prevesti na bilo koji jezik. A šta Tuxedomoon predstavlja danas, više od tri decenije postojanja, beogradska publika će otkriti na koncertu 3. novembra u Domu omladine Beograda.

Ulaznice će se prodavati u kafeu Šikarica (Skadarska 22), prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) i na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od:

1.400 dinara (od 24. septembra do 14. oktobra),

1.600 dinara (od 15. oktobra do 2. novembra), odnosno

1.800 dinara na dan koncerta.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne