Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 31 Oct 2017, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Tradicionalno sećanje na Milana Mladenovića i EKV

Peti tradicionalni koncert Dece iz vode posvećen Milanu Mladenoviću, biće održan u subotu 4. novembra u Domu omladine Beograda, u sali Amerikana u 21h!

DECA IZ VODE su EKV tribute band i projekat nastao pre četiri godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeleži sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što to što su jedini tribute istovetan nekadašnjoj EKV postavi. U ulozi Milana Mladenovića, kao vokal i gitara, je Zoran Mladenović, a na Margitinom mestu ponosno stoji već afirmisana mlada umetniica, klavijaturstkinja Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović.

Nastup Dece iz vode 4. novembra biće njihov prvi pohod na Dom omladine Beograda, instituciju u koju se ulazi upravo preko Platoa Milana Mladenovića.

Zato su ovoga puta pripremili do sada neviđen dupli program: električni i akustični EKV blok! I Milan Mladenović je sa Margitom Stefanović imao običaj da nastupa unplugged, te će peti tradicionalni memorijalni koncert Dece iz vode biti dopunjen i akustičnim setom.

Specijalni gost Dece iz vode biće i Aleksandar Žikić, pisac, novinar i rok kritičar – autor knjige ,,Mesto u mećavi – priča o Milanu Mladenoviću”. Od njega će posetioci čuti zanimljive priče o Milanu i svim njegovim fazama stvaralaštva, sa posebnim akcentom na Milana kao umetnika, na vreme i društvo u kojem je stvarao.

Energija i emocija koju Deca iz vode emituju sa bine je vrlo intenzivna, a atmosfera u publici euforična. To se dokazalo na svakom njihovom nastupu. A nastupi su brojni. Upoznali su se sa publikom širom regiona. Muzička i stručna javnost Decu iz vode često opisuje kao najbolji i najverniji tribute bend, koji je ikada postojao, budući da su najbliže prišli originalu.

Ulaznice po ceni od 500 dinara dostupne su na blagajnama Eventima i DD tickets-a, kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne