Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 23 Sep 2013, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

THE BAMBI MOLESTERS: BEND JE ŽIV SAMO KAD SVIRA!

the_bambi_molesters_glavna
Miljenici domaće publike, hrvatski rokeri The Bambi Molesters, vraćaju se u Srbiju. Oni će u subotu 28. septembra od 22h nastupiti u Gun Clubu (Miloša Pocerca 10), a dan ranije i u novosadskom klubu “The Quarter”.

Specijalni gost na koncertu u Beogradu biće Milan Glavaški, lider Rebel Star, koji najavljuje da će da “svira stare i nove pesme u do sada neviđenom električnom solo izdanju. Biće to “bluz jednog ludaka.”

Ulaznice za beogradski koncert The Bambi Molesters u prodaji su u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) po ceni od 1.000 dinara. Na dan koncerta cena karte će biti 1.200 dinara.

Pred nastupe u Srbiji, basistkinja “Bambija” – Lada Furlan Zaborac – priča o karijeri benda i šta za njih znači uspeh…

Šta je presudni trenutak u karijeri The Bambi Molesters?
Lada Furlan Zaborac: Definitivno, objavljivanje albuma “Sonic Bullets – 13 From the Hip” 2001. na kojem su učestvovali članovi R.E.M. i sve onda nakon toga. Nismo mi ništa drugačije tu radili nego ranije, nego je “prelomni” u smislu medijske pažnje i prepoznavanja u Hrvatskoj i ovim našim prostorima. To je definitivno okrenulo reflektor na nas, pa je i neka šira publika saznala za nas, krenule su svirke i sve se pokrenulo. A vidim da je taj album i dalje u centru pažnje, i 13 nam je srećan broj – upravo je “Chaotica”, 13. pesma sa Sonic Bullets, nedavno uvrštena u seriju “Breaking Bad”.

Kako jedan bend odavde dođe do vrha prodaje na Amazonovoj listi, do recenzija u stranim magazinima, do plasmana pesme u veoma cenjenoj i gledanoj TV seriji?
Lada Furlan Zaborac: Ovaj deo sad, u vezi sa serijom, to je krajnji posao koji nema toliko veze sa nama – mi smo odradili ovih dvadeset godina ranije. Svirke, svirke, svirke i samo svirke i to je to. Radiš svoje, moraš biti istrajan, a kod filmova i serija je i sreća u igri, gde neki muzički supervizori biraju pesme – kako je to do njih došlo ja iskreno nemam pojma. Znači, neko je to čuo, mislio je da bi odgovaralo u nekoj sceni, a sve dalje je išlo preko našeg pravnog zastupnika i pablišera. A gde smo mi sve svirali, i koliko smo svirki odsvirali – to je deo posla koji smo mi odradili. Bend je živ kad svira i bend postoji kad svira i nama je svaka svirka jednako važna i svaka ima neki svoj izazov – kad smo bili predgrupa R.E.M.-u svirali smo pred 20 hiljada ljudi, ali smo bome svirali i pred 5 ljudi.

Mesto gde biste voleli da svirate a niste do sad i mesto u koje se najradije vraćate?
Lada Furlan Zaborac: Mi uvek pričamo da bismo voleli da odemo u Japan, i imamo osećaj da bismo tamo dobro prošli, to je dakle neki nedosanjani san. Sve svirke su svarno podjednako bitne, bilo je fenomenalnih isped bukvalno petoro ljudi i njih petoro je posle otišlo i kupilo CD, što je isto neki pokazatelj, znači da smo ipak uspeli da stvorimo neku atmosferu u toj napetoj situaciji ‘nas je četvoro – njih petoro, uh!’. Svaka svirka nam je draga i kao i uvek se radujemo dobrom provodu u Novom Sadu i Beogradu 27. i 28. septembra.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne