Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 09 Apr 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Stripovi Vuče iz Darkvud Daba na velikom banketu “Elektrike”

Saša Rakezić i Kulturni centar Pančeva u četvrtak, 10. aprila, predstavljaju Veliki banket Elektrike povodom nagrade “Jelena Šantić” koju je nedavno primilo udruženje i prostor Elektrika za “hrabri iskorak novih kulturnih praksi, i za izuzetno raznovrsnu, internacionalnu, umetničku sezonu 2012-2014.“

Veliki banket biće održan od 19 sati u prostoru Elektrika, Vojvode Radomira Putnika 7, Pančevo.

Specijalni gosti su Grupa 484, organizacija koju je osnovala Jelena Šantić, balerina i mirovni aktivista.

Nagrada Elektrici biće prilika da se govori o budućnosti ove inicijative, i vidi film o istorijatu različitih aktivnosti koje već petnaestak godina doprinose kulturnoj dinamici koja prevazilazi uske lokalne granice.

Pored toga, prvi put će na izložbi biti predstavljeni plakati i stripovi čiji je autor Dejan Vučetič-Vuča, pevač i tekstopisac jednog od najznačajnijih domaćih bendova, Darkwood Dub.

Grupa će svega nekoliko dana pre dešavanja u Elektrici održati nastup u pančevačkom Apolu.

Vuca

Vučin rad na stripu, objavljivao u sada već nepostojećim časopisima NON, Student, Talas, XZ.., a zatim i na dizajnu rock plakata, je originalan i kvalitetno izveden, možda tek po sili prilika ostao u senci njegovog bavljenja muzikom.

Veče će zatvoriti kratki film o portugalskoj muzičarki Riti Bragi, koja će zatim održati koncert.

Rita Braga uglavnom putuje noseći u koferu ukulele, nastupajući diljem Evrope, ali i u S.A.D., Brazilu, Libanu. Peva na nekoliko jezika, uključujući poljski, švedski, francuski, srpski,..

Takođe je aktivna na sceni grafičkog izražavanja, na festivalu Grrr! godine 2006. pored njenih radova bili su izloženi stripovi i karikature koje su pre mnogo godina u Lisabonu kreirali njeni deda i pradeda.

Izvor: Blic

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne