Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 17 Nov 2015, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Stray Dogg i Lovely Quinces u Amerikani DOB, 21.11. 2015.

STRAY DOGG i njihova specijalna gošća LOVELY QUINCES pozivaju vas na koncert u “Amerikanu” Doma omladine Beograda u subotu 21. novembra

Sredinom oktobra šestočlani beogradski sastav STRAY DOGG objavio je treći studijski album “Come Along Wind”, tačno tri godine od uspešnog i hvaljenog “Fire’s Never Wrong“. Dužu diskografsku pauzu između albuma (“Almost” 2011, “Fire…” 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake.

stray dogg 2

Koncert u Beogradu će biti prva prilika za publiku da čuje uživo sve pesme sa “Come Along Wind” i da, zajedna sa bendom, obeleži četiri neverovatne godine prepune pesama, koncerata, festivala, spotova… ali i perioda tokom kojeg je grupa muzičara predvođena Dukatom Strajnićem postala moćan bend koji tačno zna šta želi i kako da to ostvari na bini, ali i u studiju. “Come Along Wind” može da bude sedenje u četiri zida i razgovor dok se problem ne reši ili bar pokušaj komunikacije kada reči nedostaju. Za nekog drugog, ova muzika i stihovi će biti čisti eskapizam i putovanje u nepoznato… One koji muziku slušaju zatvorenih očiju neke od ovih pesama mogle bi da odvuku čak i na tamnu stranu. Ovo je i album o bolu, odlasku, pokušaju da se preboli i da se živi dalje, ali i sebično uživanje u malim stvarima. Dukat i dalje u svojim pesmama uživa u prirodi, veruje u snagu ljubavi koja može da izleči i nadahne, ali i pati kada ona izgubi smisao i kada se pretvori u zatočeništvo.

stray dogg

LOVELY QUINCES ili Dunja Ercegović tokom 2015. godine svirala je na turnejama sa legendama američkog alternativnog rokenrola, Howe Gelbom i njegovim Giant Sandom i harizmatičnimThurstonom Moorem. Bila je gošća i na GS albumu “Heartbreak Pass” gde je pevala prateći vokal na pesmi “Hurtin’ Habit”. Početkom leta mlada Splićanka koja živi u Zagrebu objavila je EP “Meet Me In Moscow, Part One” koji je prvi deo debitantskog albuma koji će uskoro biti kompletiran još jednim EP- em. Njene pesme su moćne, besne, strasne i udaraju direktno u mozak, a uz Repetitor, LQ je verovatno najenergičnija muzička pojava koja se pojavila u regionu u poslednjih nekoliko decenija. Dunja se publici predstavila izdanjem “No Room For Us”, koje je objavila u decembru 2013. godine i za koji je dobila neverovatne regionalne kritike.

dušan strajnić

Karte u pretprodaji mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventim- a po ceni od 500 dinara. Broj karata u pretprodaji je ograničen.

https://straydogg.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=yF0sO33PqNY
https://www.youtube.com/watch?v=MCMG_nXJivs
http://straydoggblog.blogspot.rs/

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne