Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 29 Apr 2014, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

Splitski Dječaci 8. maja u beogradskom klubu Gun

Nakon rasprodatih koncerata širom regiona, splitski hip hop sastav Dječaci nastupiće 8. maja u beogradskom klubu Gun.

Ulaznice po ceni od 700 dinara su u pretprodaji u kafeu Šikarica, Skadarska 22.

Dječaci su: Vojko Vrućina, Ivo Ivo i Zondo, kao i šira familija Dječaka, Kiša Metaka (Krešo Bengalka, Papi Para, Kid Rađa, Vuk Oreb) i predsjednik Dječaka. Sve koncerte Dječaci sviraju sa svojim bendom – Đole, Kapo i Smoki.

Tokom brojnih nastupa dokazali su da nisu striktno hip hop sastav, te da eksperimentišu sa širokim spektrom muzičkih žanrova, od rocka, preko reggaea i d´n´b pa sve do žestog gitarskog zvuka.

istinapressfotoanim04a

Grupa je formirana 2005. godine i od tada su objavili dva albuma. Za vrlo kratko vreme postali su veliko ime na hip hop sceni, što potvrđuju brojni fanovi ali i kritika. Debi album Drama (2008) osvojio je Zlatnu Kooglu za album godine i INDEXI 09 nagradu za hip hop album godine. Drugi album Istina izašao je 2011. za Croatiu Records, a prvi tiraž bio je rasprodat za samo dva dana. Nakon ovog izdanja, bend beleži uspehe rasprodatim koncertima i učešćem na brojnim festivalima širom regiona. Istina je 2012. bila nominovana za Hrvatsku prestižnu nagradu Porin, za najbolji hip hop album godine, a 2013. godine sa hitom Lovrinac bili su kandidat za Porina u kategoriji za hit godine.
Dječaci su dobitnici Hip Hop Unity Nagrada 2013 koje dodeljuje hhunity.org najboljem od hrvatskog repa. Prema glasovima publike, Kiša Metaka je osvojila Nagradu za najbolji album godine, a Vojko V je osvojio nagradu kao najbolji MC godine.

Linkovi:
http://djecaci.net
http://www.facebook.com/djecaci
http://djecaci.tumblr.com
http://svjezezene.tumblr.com
http://twitter.com/djecaci
http://www.youtube.com/SinomSim

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne