Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 05 May 2008, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Shellac u Beogradu

shellacShellac su početkom 1990. godine oformili bubnjar Todd Trainer i gitarista Steve Albini i Meneapolisu i Čikagu. Bendu se krajem 1992. godine pridružio Bob Weston i od tada nastupaju kao trio. Do danas Shellac su objavili 4 izdanja i nekoliko singlova na vinilu.

Poslednje izdanje benda je ‘Excellent Italian Greyhound’ iz 2007. godine. Sve albume benda objavila je izdavačka kuća Touch and Go Records iz Čikaga. Svi članovi benda se u životu bave drugim stvarima od kojih žive zbog čega bend ne ide često na turneje i te turneje ne traju dugo. Takođe, turneje beda nemaju veze sa objaviljvanjem albuma ili promocijom istog. Bend je na turneji kad god imaju vremena jer Todd, Steve i Bob vole da zajedno sviraju.

Verovatno najpoznatiji član benda je gitarista, novinar i muzički producent Steve Albini. Albini najviše vremena radi kao producent a bez preterivanja se može reći da je direktno uticao na zvuk moderne muzike u poslednjih 20 godina. On je do sada učestvovao u snimanju preko 1500 albuma među kojima su izvođači kao što su Nirvana, Pixies, PJ Harvey, Page and Plant, The Stooges.
U Beogradu nastupaju u klubu Letnja Šikara (25. maj) 11. maja sa početkom u 22h. Ulaznice po ceni od 1200 dinara mogu se kupiti na blagajni SKC-a, u klubu Šipražje i u klubu Letnja Šikara na dan koncerta.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne