Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 15 Jun 2009, i nalazi se u kategoriji Izdanja.

Rebel Star ,,Kalifonija”

,,Kalifonija” je drugi album Rebel Stara, benda predvođenog Milanom Glavaškim, delom kreativnog tima kultne Eve Braun. Album je objavljen pod etiketom Odličnog hrčka 2009. godine.

,,Bend Milana Glavaškog objavio je novu kolekciju pesama o suncu, moru, gradu, ljubavi… Jednom rečju, o Kalifo(r)niji. Album sam inače preslušao nekoliko puta uopšte ne primetivši da u naslovu nema slova „R“, dok mi to neko nije rekao. A kalifonija inače znači „lepota glasa“. Aleksandar Zograf zato je uradio dobar posao kao autor omota, podelivši ga u dva dela: pevajuće (nasmejano?) lice i – šta drugo nego onaj kabriolet.

*****

Možda grešim, ali rekao bih da otprilike na te stvari misli i Milan Glavaški kada ponekad i doslovno iste stihove koristi i u pesmama uz koje je najbolje malo razdrljiti košulju, rasplesti kosu i gledati u sunce dok oči izdrže, i u pesmama o ljudima koji „žive u tami i što su tako sami“ (naslovna Kalifonija i odmah zatimVetar)… Drugim rečima, ne postoji apsolutna sreća, Kalifornija je u tom smislu izmišljena zemlja. A i šta će nam Kalifornija ako imamo kalifoniju?” (Milan Vukelić, Popboks, 2010)

Spisak pesama:

  1. Kalifonija
  2. Vetar
  3. More
  4. Reka
  5. Dani
  6. Noći
  7. Grad
  8. Zagreb
  9. Industrija
Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne