Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 15 Feb 2014, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

Punčke (HR) + gosti Chresus Jist i Zaokret DJ tim 6. marta u beogradskom Klubu Gun

20140128-IMG_7109

Atraktivni rok trio iz Hrvatske, Punčke, održaće koncert u beogradskom Klubu Gun u četvrtak, 6. marta. Kao gosti večeri nastupiće lokalna atrakcija Chresus Jist, a muziku pre i posle koncerta puštaće Zaokret DJ tim.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 300 dinara u kafeu Šikarica, Skadarska 22 i prodavnici ploča Pinball Wizard Records, Makedonska 30. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 400 dinara.

Originalno iz Vinkovaca i Novske Punčke su nekada brojale i 6 članica, ali krajem 2009, vraćaju se tročlanom jezgru koje se sastoji od Lucije (gitara/vokal), Ruby (bubnjevi) i Anje (bass gitara). Devojke u svojim pesmama kombinuju različite uticaje i stvaraju svoj, drugačiji zvuk, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend sa primesama Television, Joy Division, Patti Smith… Ako je potrebno biti subjektivan – ovakva koncertna energija nije viđena na prostorima bivše Jugoslavije još od doba kada su Boris, Milena i Ana-Marija počeli da rasturaju koncertne scene širom Evrope.

20140128-IMG_7311

Prvo izdanje, demo album Robot koji hekla same su objavile 2010, posle njega usledio je EP Mehanizmi obrane (2012), a 2013. godinu obeležio je neverovatni pravi debi album Sunčano s povremenom naoblakom, koji je snimljen u zagrebačkom studiju Kramasonik pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića i koji je na mnogim regionalnim listama bio na prvom mestu.

Kakva je muzika koju Punčke sviraju? Prepuna pop melodija i pametnih i pevljivih tekstova, uz distorziranu buku i (ponekad) kontrolisani haosom. Sve to proizvode tri naizgled sasvim obične devojke. Tekstualno Punčke su jedan od najiskrenijih bendova na koje ćete naići, pa kad u singlu Petra Pan pevaju Biti sretan, to je najbolje imaju moć da razoružaju i najveće pesimiste. Bitan deo njihovog uspeha leži u neumornom sviranju po celoj regiji. Samo u prethodne dve godine odsvirale su više od 60 koncerata u Hrvatskoj i okolnim zemljama, uključujući priznate festivale poput Terranea, InMusic i Jelen Demo Festa.

cj-photohttp://chresusjist.bandcamp.com.
FB: https://www.facebook.com/events/684760928213725/
YT:

Linkovi:
http://punchke.bandcamp.com
http://www.facebook.com/puncke
http://twitter.com/Punchke

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne