Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 17 Jul 2009, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Prvi album grupe ŽeneKese u prodaji od 14. jula

zenekese1Debi album sastava ŽeneKese istoimenog naziva zvanično će se naći u prodaji 14. jula. Prvih sedam dana izdanje će moći da se kupi samo u B92 Shopu (Makedonska 22, Beograd), a nakon toga i u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova u zemlji. U pitanju je šesto izdanje u ediciji Nova srpska scena, kojom producentska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina Popboks. Momci iz benda ŽeneKese odrastali su u zlatnim devedesetima na koncertima sjajnih domaćih bendova iz tog perioda (KZU, Dead Ideas, Boye, Darkwood Dub, itd.) i na kasetama marke RAKS koje su u to vreme bile najzastupljenije na crvenim tezgama kod SKCa. S obzirom da se sa tih kaseta čulo sve sem muzike benda koji je na omotu, buka je logičan proizvod koji se dobio kada se ekipa latila instumenata. Internet, sjajni koncerti u Beogradu početkom novog veka (MC5, Dirtbombs, Supersuckers, Cris Cacavas, itd.), “Tajanstveni voz” Žikice Simića, opšta žabokrečina u koju je upalo društvo i razni drugi faktori učinili su da izvorna buka dobije oblik u kojem se može čuti ljuti garažni punkblues, country, surf, neretko i disco. U neizmenjenoj postavi ŽeneKese nastupaju od kraja 2005. godine. Samizdat singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama, a tri pesme su se našle na kompilaciji Zdravo Zdravo Zdravo izdatoj 2008. godine. Bitni nastupi u biografiji su EXIT 2006 – 2008, Dom Omladine maja 2007, ART & MUSIC festival u Puli 2008, otvaranje koncerta Partibrejkersa marta 2009.

Spot za pesmu “Bez tebe” ugledao je svetlost ekrana prošle nedelje. Album je sniman od oktobra 2008. godine u studiju Digimedia, pod stručnim nadzorom snimatelja Gorana Crevara i Borisa Mladenovića koji su ujedno i producenti albuma. ŽeneKese su: Stefan Ikonić – vokal i ozvučena akustična gitara Marko Mitrović – solo gitara Andreja Jović – usna harmonika i perkusije Mladen Sopić – bubanj Davor Sopić – bass.

Spisak pesama:
Bez tebe
Hajdemo u disko
Parmigianino
Dr. Oetker
Zamka za Karsona
Doviđenja
Šta bi bilo kada bih ti dao sve što imam
Zavijam
Didulidu
Barka Stara majka

ŽeneKese su “malo slabiji tehničari, koji ostavljaju srce na terenu”. Najveći krug fanova stekli su spektakularnim koncertima na kojima je upečatljiva iskrena radost sviranja, koja izvlači najbolje iz publike, tera telo i mozak da se instiktivno pomera, trajno ostavljaja osmehe na licima. Dobar deo te energije prenesen je na album koji bi na stalažama za diskove mogao da stoji pod skoro svakim žanrom, ali je najpoštenije staviti ga pod rokenrol.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne