Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 31 Oct 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Provetravanje ponovo u Beogradu

U subotu, 22. novembra Odlican Hrcak organizuje drugi jednodnevni festival Provetravanje u Beogradu. Kao provereno dobar prostor za održavanje muzičkih manifestacija, i ovog puta, domaćin Festivala biće Magacin Depo u Travničkoj 3.

provetravanje3_autor_nemanja djordjevic

Provetravanje je trajna akcija koncertne agencije Odličan Hrčak koja, osim kulturnog osvežavanja gradova dokazanim imenima domaće scene, promoviše i mlade neafirmisane bendove. Tako će se posetiocima drugog beogradskog Provetravanja uz Darkwood dub, Plejboj i Eva Braun, predstaviti i beogradski sastav Sinestezija.

provetravanje1_autor_nemanja djordjevic

– Kao velike utakmice za mladog fudbalera koji dobije priliku da zaigra poslednjih pola sata pred punim tribinama, tako je i ovaj nastup u okviru Provetravanja za Sinesteziju prilika da u prvih pola sata programa, bez mnogo priče, predstavi svoj rad rokenrol publici u Klubu Depo. Pored novih pojačanja u letnjem prelaznom roku, publici će biti premijerno predstavljene pesme sa našeg nadolazećeg albuma „Snovi o Slobodi“. Ovo će takođe biti i prilika za nas da binu i rokenrol veče podelimo sa bendovima čiji rad pratimo od malih nogu i koji su delimično odgovorni za zvuk koji i sami gajimo. Nismo imali prilike da sa njima direktno sarađujemo, ali smo u kontaktu sa Plejbojima, Roki i Igor svrate kada sviramo na Božidarcu, a nakon svirke, poput starijeg brata, prokomentarišu sa nama šta je bilo dobro, a šta može da se još unapredi u našem nastupu i zato nam njihovo povremeno prisustvo mnogo znači. Vasketa sam upoznao na njegovom terenu, u Bečeju, na nastupu grupe E-Play. Tada smo vodili višečasovni razgovor o muzici i tom prilikom sam od njega saznao za mnogštvo fenomenalnih pop bendova za koje ranije nisam čuo. Neverovatno mi je bilo i to zapažanje, koliko noću u Bečeju, kada je lepo vreme, a ljudi na ulici, nekako ožive sve te pesme Eve Braun. Sa Darkwoodima smo se upoznali na zajedničkom nastupu na Love Fest-u pre neku godinu i radujemo se novom druženju. I pored svega navedenog nije nam ideja da prosto poslužimo za zagrevanje Provetravanja – postaraćemo se da na kraju celovečernjeg programa publika ode kući zviždućući pesme Sinestezije. – Miloš Ratker, frontmen benda Sinestezija.

provetravanje2_autor_nemanja djordjevic

https://www.facebook.com/events/357558304417378/ – Drugo beogradsko Provetravanje fb event

Ulaznice po ceni od 700 dinara su u pretprodaji na Gigs Tix i Eventim prodajnim mestima.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne