Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 27 Mar 2012, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Promocija prvog albuma grupe Kriške

PROMOCIJA PRVOG ALBUMA GRUPE KRIŠKE  ,,KRIŠKE“
Četvrtak 29. mart 2012 u 16h
Kafe Šikarica, Skadarska 22

Iz radionice izdavačke kuće ,,Odličan hrčak” upravo je izašao album prvenac grupe Kriške nazvan jednostavno ,,Kriške”.

Iako postoje više od tri godine, Kriške nije lako svrstati u jedan žanr. Njihova muzika je bliža bendovima sedamdesetih i prizvuku koji su tada nosili talasi kraut roka i noise scene andergraund bendova.

Članovi benda su se okupili oko zajedničkog viđenja muzike, jedinstvenog i nesvakidašnjeg, jer takav originalni zvuk retko može da se čuje na domaćoj sceni.

Kriške istražuju granice žanrova i stilova, i često ih prevazilaze inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje uticaje  sličnih bendova iz prošlosti i savremene alternativne svetske muzike.  Do sada su odsvirali značajan broj samostalnih koncerata i učestvovali na brojnim festivalima i grupnim svirkama u Srbiji, Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj, gde je reakcija publike bila više nego pozitivna.

Debi album grupe Kriške uprao objavljen pod etiketom ,,Odličnog hrčka” snimljen je u analognom studiju ,,Kramasonik” u Zagrebu gde su Kriške pokušale i, prema mnogim mišljenjima, muzičkim sladokuscima uspele da pruže prepoznatljiv zvuk koji dugo nije mogao da se čuje kod nas. Zvuk i energija koja može da se čuje sa albuma ,,Kriške” razlikuje se od onoga što se može čuti na njihovim koncertima. Uživo, Kriške nude dosta energičniji i tvrđi zvuk nego na samom albumu, ali i jedno i drugo predstavlja neponovljiv doživljaj za slušaoca koji je spreman na nova muzička iskustva. Na koncertima se publika često iznenadi novim i drugačijim numerama koje bend stalno donosi i tim potvrdjuje svoju kreativnost i upornost u radu. Kriške su osveženje koje ćemo još dosta vremena  gledati kako redefinišu svoj zvuk i nastavljaju sa istraživanjem novih pravaca kao i širenjem sopstvenog kreativnog spektra.

Na albumu ,,Kriške” nalazi se deset pesama. U režiji Miloša Tomića, za prvi singl ,,Penicilin” snimljen je i spot.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne