Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 12 Sep 2013, i nalazi se u kategoriji Provetravanje.

“PROVETRAVANJE” POČINJE U NIŠU

951046-14Rokeri su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke, da izvuku iz letargije kulturnu scenu u Srbiji i prodrmaju je velikom akcijom nazvanom “Provetravanje”. Poznati domaći bendovi i mlađi neafirmisani sastavi ove subote kreću na veliku turneju koja počinje u u Nišu, a nastaviće se po svim gradovima regiona.

TURNEJA – Provetravanje je trajna akcija koncertne agencije Odličan hrčak, kojom težimo da osvežimo kulturni prostor muzičkim i drugim umetničkim sadržajima i otklonimo posledice nedostatka svežeg vazduha, kao što su tromost, ustajalost, obamrlost, letargija i nesvest. Cilj nam je da zajedno sa svim ljudima dobre volje “provetravamo” kulturni prostor u svakom gradu ne samo u Srbiji, već u celom regionu – kaže Jovana Stanković iz koncertne agencije i izdavačke kuće “Odličan hrčak”.

Frontmen novosadskog sastava “Obojeni program” Branislav Babić – Kebra bez razmišljanja se priključio ovoj ideji kao borbi protiv kulturne tromosti.

– Jedan od razloga zbog čega smo se priključili ovoj akciji jeste upravo taj naziv “Provetravanje”, jer smatramo da treba animirati kulturni prostor i da se na jedan fini način ustalasa kulturna javnost koja sigurno da postoji, ali je upala u jednu sveopštu letargiju. Prosto, nama je to prihvatljivo – kaže Kebra. On dodaje da s druge strane “Obojenom programu” to odgovara pošto ima već godinu dana kako su objavili album, i to im ujedno koristi da što više uživo sviraju nove pesme.

– Između ostalog, ova koncepcija podrazumeva i afirmisanje mlađe scene i bendova iz tih gradova gde se sve dešava. U svakom slučaju, višestruko je korisno sve to i iako je relativno skromna akcija, u pitanju veoma je iskrena i mi smo se tu prepoznali. Mislim da će biti super u Nišu i Kragujevcu, a to je taj neki prvi korak koji će se desiti – ističe poznati muzičar.

Prvi koncert u seriji “Provetravanje” biće održan 14. septembra u Nišu, gde će pored “Obojenog programa” nastupiti i “Darkwood Dub”, “Plastic Sunday” i “Ti”, 21. septembra na redu je Kragujevac, a 28. Užice. Organizatori najavljuju da ni Beograd i Novi Sad neće biti izuzeti od “Provetravanja”, a u projekat su se uključili i bendovi Kanda, Kodža i Nebojša, Električni orgazam…

Preuzeto sa: 24sata.rs

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne