Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 23 Apr 2016, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Obojeni program nastupa u Elektropioniru

Kultna novosadska grupa Obojeni program posle
duge koncertne pauze nastupa u klubu Elektropionir u Beogradu u petak 13. maja u 21.30h.

Ulaznice su u pretprodaji u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i Zaokretu (Cetinjska 15) po ceni od 800 dinara, a od 26. aprila i na svim prodajnim mestima DD tickets (WinWin radnje), kao i online na www.ddtickets.rs. Broj ulaznica u prodaji je ograničen na 200!

13015262_1175631042448156_3963917141184209977_n

Kako biti nov i prepun ideja, uvek ambiciozan i spreman na rizik i posle četiri decenije bavljenja istim poslom? Teška pitanja – i za većinu ljudi bez pravog odgovora. Kebra i Obojeni program su ti malobrojni srećnici kojima nije problem da sebe nanovo izmišljaju, da probaju nešto novo, da rizikuju i iznenađuju. Od 1980. godine do danas objavili su deset albuma, kroz bend je prošlo bar pedeset muzičara, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog Džona Pila na BBC radiju i emitovanje spota za “981” u MTV 120 minuta u vreme kada je to baš bilo bitno. Sada je neko drugo vreme, ali i danas stihovi, naslovi pesama ili albuma i brojni drugi Kebrini “psalmi” zvuče kao one večne istine, kao putokazi i definitivni odgovori.

“Što se tiče naših novih pesama, najvažnije je da smo počeli sa snimanjem. Još uvek je dosta teško reći kada će to biti gotovo, a to je u ovom trenutku i manje bitno. Snimili smo spot za jednu od tih novih pesama i to će biti uskoro postavljeno na YouTube kao najava za predstojeći koncert u Elektropioniru. Ujedno to će biti prilika da naša publika čuje u kom smeru ide naš trenutni rad. Mi smo veoma zadovoljni, a iskreno se nadamo da će se i ljudima koji prate naš rad to dopasti 🙂 Malo ćemo izaći iz tih studija, održati nekoliko koncerata – pa nazad u studio. Radujemo se koncertima, vidimo se u Elektropioniru 13. maja”, rekao je harizmatični pesnik, slikar i lider Obojenog programa Branislav Babić Kebra.

Ako postoji neko u ovom gradu ko još nije uživo slušao Obojeni program – baš vam zavidimo! Radost otkrivanja jednog začudnog sveta i slušanje prvi put na koncertu pesama kao što su “Ona je tu”, “Svaka definicija gubitak je slobode”, “Kad se neko nečem dobrom nada”, “Dejvi”, “Nebo nebo plavo je”, “Da li smo naučili živeti u kapsuli”, “ABCD avioni”, “Kako to misliš mi”… je neprocenjiva!

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne