Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 23 Nov 2016, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Novi singl za 16 osam 23: Konfuzija

konfuzija

Sastav 16 OSAM 23 je svoje najnovije izdanje “Da li možeš da podneseš?” objavio pod etiketom Odličan hrčak u tri etape u toku 2016. godine – u obliku CD Mini albuma (jun), dvanaestoinčnog (12″ EP) Maxi Singla na vinilu (septembar) i konačno od pre neki dan i u formi digitalnog zapisa na odgovarajućim OnLine servisima za slušanje muzike. Od 22. novembra na YouTube-u je i novi video za aktuelni singl sa ove ploče, naslovljen sa “Konfuzija” koji predstavlja ilustraciju “najmračnije” pesme sa ovog izdanja. Kako je forma EP-ja nešto što je sastavu 16 OSAM 23 poznato od ranije (prvo i poslednje izdanje u devedesetim su takođe bili mini albumi), ideja je bila da i prvo izdanje sa potpuno novim pesmama u dvadesetprvom veku objave u istom obliku.

Četiri pesme snimljene u novobeogradskom studiju Underground predstavljaju sastav koji je spreman da dokaže da ponovno okupljanje njegovih članova početkom 2011. nije motivisano nostalgičnim osvrtom na njihove početke, već da su 16 OSAM 23 odrastajući sa svojom publikom ( a dosta dugo i bez nje, s obzirom na dugu pauzu na početku milenijuma), sazreli u autorskom i sviračkom smislu i da i dalje imaju šta da kažu. Nadovezujući se na poetiku koju su formirali na svoja prva četiri izdanja i nadograđujući je iskustvom sticanim u godinama diskografske pauze matičnog sastava radom na drugim projektima u zemlji i inostranstvu – Vuk, Acko, Draganac i Saša se vraćaju da još jednom protresu iz temelja sliku koju su stvorili o sebi prethodnih godina. Ko nije pazio na času – neka nadoknadi gradivo, ko ih zna po samo jednoj ili dve pesme – neka posluša ponovo, ko ih nikad nije slušao – neka ih sluša glasno.

Da li možeš da podneseš? nije samo pitanje koje su 16 OSAM 23 postavljali sebi radeći na novoj ploči, to je i pitanje koje postavljaju slušaocu bez obzira na predrasude koje možda ima na osnovu površnog poznavanja opusa ove grupe.

Da li možeš da podneseš 16 OSAM 23?

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne