Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 30 Oct 2016, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Nežni Dalibor u Elektropioniru: Poezija u slojevima

Nežni Dalibor / foto: Nemanja Đorđević Nežni Dalibor / foto: Nemanja Đorđević

Sinoć je u prepunom klubu Elektropionir Nežni Dalibor priredio dvočasovnu emotivnu vožnju kroz dobro poznat materijal, kao i kroz nove singlove sa neobjavljenog albuma čije reči fanovi već znaju napamet.

Ono što ubedljivo izdvaja Nežni Dalibor od ostalih bendova jeste neosporiv kvalitet poezije koja tematski preispituje najtananija ljudska osećanja i njihov odnos sa svetom i svakodnevicom. Prepoznatljiv je i poseban muzički šmek koji neprestano oscilira između nežnih indie tonova i omamljive i tvrđe rok psihodelije. Čini se da će se novi album uklopiti u poetski pravac Nežnog Dalibora, a još jedna u nizu njegovih promocija desila se sinoć u prepunom Elektropioniru.

nežni daliborSinoćni koncert je otvoren dvema pesmama sa “Normalnog života” – najpre je odsvirana antropološka studija u malom, “A.B”, a nakon nje je usledila depresivna numera o svakodnevnoj učmalosti “Ne postojim”. Putovanje kroz osmogodišnju diskografiju nastavili su poznati naslovi: neobična “Neka nova igra”, snažni i bolno iskreni “Vekovi”, razigrana numera “Jeste li poludeli”, pesma psihodeličnih gitarskih deonica “Strah” i melodična “Jurim sunce”, da bi bend potom odsvirao novu, neobjavljenu stvar koja je raspametila publiku. Nakon toga je nastavljeno predstavljanje novog albuma objavljenim singlovima: pesma o prividima slobode “Vikendi”, “U slojevima” koja sažeto problematizuje smisao života i autoironična i jetka “Godinu dana”, koja se pojavila na bandcamp nalogu Nežnog Dalibora pre koji dan.

nežni daliborZatim su usledile pesme sa prvog studijskog albuma “Sredstva i veštine”: energična “Plutaju svesti” i emotivne numere “Metronom” i “Ti si sam”. Posle sporog i melanholičnog “Atoma” bend se povukao sa scene, kako bi se ubrzo vratio, i to u više navrata. Dva bisa obeležilo je izvođenje pesme “Razglednica”, kojoj su se obradovali stari fanovi, čuvene “Samo magli” i nedavno objavljene socijalno angažovane “Prvomajske”. Odsvirana je i obrada psihodelične pesme “Futureworld” benda Trans AM pod nazivom “Stanje budućnosti”, a nastup je dirljivo zaokružen jednom od nesumnjivo najkvalitetnijih pesama Nežnog Dalibora “Sve biće u redu”.

Kreativni i talentovani sastav Nežni Dalibor zaokružio je sjajnu ovogodišnju koncertnu sezonu pred beogradskom publikom – ostaje nam da nestrpljivo iščekujemo izlazak novog albuma predviđen u februaru sledeće godine, i, nadamo se, neki dobar nastup što pre.

Nežni Dalibor / foto: Nemanja Đorđević Nežni Dalibor / foto: Nemanja Đorđević

Izvor: Balkanrock

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne