Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 18 Mar 2018, i nalazi se u kategoriji Vesti.

NA KONTAKTU 2018 BIĆE OTVORENE I TRI ZNAČAJNE IZLOŽBE: GORANKE MATIĆ, ŽARETA BATINOVIĆA I DEJANA MATIĆA

NA KONTAKTU 2018 BIĆE OTVORENE I TRI ZNAČAJNE IZLOŽBE: GORANKE MATIĆ, ŽARETA BATINOVIĆA I DEJANA MATIĆA

Izložbom fotografija Goranke Matić pod nazivom ,,VLADA”, a koja je posvećena Vladi Divljanu, zvanično će biti otvorena druga regionalna Kontakt muzička konferencija.

Idoli,koncert u Kulusicu
5.1982.Zagreb
Photo Goranka Matic

Radovi su nastajali u različitim fazama: od perioda prvog albuma grupe Idoli ,,Odbrana i poslednji dani”, kao i koncerata, prvog beogradskog u SKC-u, zagrebačkog u Kulušiću, zatim nastupa u Domu omladine Beograda i Hali Pinki…
Izložba prati Vladinu karijeru zaključno sa nastupima Old Stars Benda.

Takođe, biće izloženi i portreti koje je autorka napravila tokom osamdesetih godina.

Izložba je posvećena šezdesetoj godišnjici rođenja Vlade Divljana i biće otvorena u Marsh Open SPace-u u Cetinjskoj 15 u sredu, 21. marta, u 19h. Svi zainteresovani moći će da je posete u naredna tri meseca.

U okviru druge regionalne Kontakt muzičke konferencije u Ljubimcu (Cetinjska 15) biće postavljena izložba jednog od najcenjenijih i najtraženijih reditelja video spotova – Žareta Batinovića (HR).

Reč je o fotografijama koje je splitski umetnik napravio tokom snimanja video spotova za brojne izvođače.

Po struci je mađioničar. Po zanimanju ipak režiser.
Najpoznatiji je po muzičkim spotovima koje stvara još od početka ’90-ih za Gibonnija, Olivera Dragojevića, Bajagu, Gorana Bareta i Majke, Parni valjak i mnoge druge.

Do danas je snimio više od 200 spotova.
Svoju priču ispričaće Beograđanima u okviru od 22. do 24. marta.

Pored izložbe koju će postaviti u Ljubimcu, Žare Batinović će biti i jedan od učesnika radionice ,,Kako snimiti muzički spot” koju Kontakt konferencija organizuje u četvrtak, 22. marta, u 14h na Spratu (Cetinjska 15).

All Star ekipa koju pored Žareta Batinovića čine i Ivan Šijak, Jovan Milinov Toba, Aleksandar Ilić i Petar Ilić Ćirilo, u društvu mlađih kreativnih snaga – Staše Bukumirović i Nemanje Navyja Andrejevića, posetiocima će približiti svoja znanja, iskustva i zanimljive priče koje su postale deo bogate rokenrol istorije regiona. I sve to pod moderatorskom ,,palicom” Andreje Hamovića, šefa filmske katedre SAE Institute Belgrade.

Kontakt konferencija Vas poziva na izložbu vektorskih portreta pop kulturnih heroja i junaka, autora Dejana Marića.

Njegova umetnost je već postala prepoznatljiva: digitalni print formata 14×10 cm.

Budući da autora fasciniraju pop/rock heroji i heroine, izložba je sasvim logično svoj novi dom našla u autentičnom ambijentu kafea Šikarica, povrh Skadarlije, koja pop kulturu i R’n’R tradiciju neguje već skoro 10 godina.

Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena 23. marta u 19h.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne