Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 07 Feb 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Muzički projekat Belgradeyard objavio besplatni album LOST

Beogradski elektro-akustični instrumentalni sastav Belgradeyard (2003-2008) danas je podelio sa publikom podelio nikada objavljeni album “Lost” kao besplatni download na adresi www.lostbelgradeyard.com.

Grupa Belgradeyard nastala je kao jedan od projekata kolektiva Belgradeyard Sound System, prvobitno radio emisije na Radiju B92, a zatim DJ kolektiva i promoterske organizacije koja je 2002. godine inicirala Dis-patch Festival. Zvuk benda Belgradeyard predstavljao je originalnu mešavinu uticaja iz žanrova koji su dominirali radio emisijama i DJ setovima “BGYSS” – od post-panka, hip-hopa i klupske elektronike, do free jazza, afro uticaja, elektro-akustične i avangardne muzike.
Prvi studijski materijal nastao je 2001, godine, dok je prvi živi nastup održan na RingRing festivalu dve godine kasnije. Tokom 6 godina aktivnog sviranja uživo, Belgradeyard su održali 60-ak nastupa širom Evrope, od koncerata u skvotovima ili seoskim kulturnim centrima, preko legendarnog hamburškog broda MS Stubnitz, sve do značajnih festival.

Belgradeyard_Live-in-Cerkno-2005-1000x500

Od danas, na adresi www.lostbelgradeyard.com može da se besplatno preuzme album naslovljen “Lost”, koji čini 8 pesama u ukupnom trajanju od 36 minuta. Pored same muzike, album zaokružuje i enigmatični dizajn Emira Šehanovića (www.esh.ba), vizuelnog umetnika iz Tuzle, a Belgradeyard takođe poklanjaju i 4 postera velikog formata spremnih za štampu. Na linku se može naći kompletan info o ovom muzičkom projektu, kao i galerija fotografija i druge prateće informacije. Izdavač albuma je Dis-patch Kolektiv.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne