Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 09 May 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Muzički program Mikser festivala 2014.

Tokom šest dana Mikser festivala, koji se održava od 3. do 8. juna 2014, na tri bine nastupiće više od 50 izvođača, koji predstavljaju selekciju najboljih muzičara domaće scene, začinjenu i izvrsnim bendovima iz regiona. “Let 3”, “Obojeni program”, “Veliki prezir”, KKN, “Eva Braun”, “Jarboli”, “Preti Bee Gee”, samo su neki od izvođača koji će nastupati na festivalu. Premijeru na “Mikseru” će imati novi muzičko-scenski projekat “Secret Life”, koji čine članovi “Vrooom-a”, “Svi na pod” i “Darkwood Dub” i drugi istaknuti muzičari beogradske scene, kao i novi regionalni projekat Vasil Hadžimanov feat. “East Beat”.

let_3_1300434027

Mikser festival će ugostiti dva inspirativna regionalna benda – provokativne Riječane „Let 3“, kao i nesvakidašnju muzičku atrakciju iz Sarajeva – „Dvadesetorica“, koji su publici poznati po energičnom i emotivnom nastupu na festivalu “Sarajevo, ljubavi moja” u Mikser House-u.

Predstavnici novog talasa Koja i Buca („Disciplin A Kitschme“) i Švaba („Električni orgazam“) nastupiće u ad hoc sastavu „Trese, lupa, udara”. Vojvođansku scenu će prezentovati kultni novosadski bend „Obojeni program“, poznati bečejski bend „Eva Braun“, kao i heroji rok scene iz Vrbasa – „Veliki prezir“. Prezenteri muzičke scene Beograda biće „Kanda, Kodža i Nebojša“, „Jarboli“, „E-play“, „Svi na pod“, Zemlja Gruva“.

obojeni_program-5

Ljubitelje hip-hop zvuka očekuje najpoznatiji ženski MC na ex YU prostorima – Sajsi MC, DJ/MC tandem Bege Fank + DJ BKO, kultni beogradski sastav “Prti Bee Gee”, kao i Djans i Gazda Paja koji obećavaju energičan nastup pun savremenih ritmova.

Za poštovaoce kvalitetnog elektronskog zvuka „Red Bull Music Academy“ priprema standardno sjajan „all night long“ doživljaj uz nastup legende i pionira originalnog elektro zvuka, “The Egyptian Lover”-a, koji obećava veoma dinamičan nastup rame uz rame sa Jamie Jupiterom. Pored toga, nastupiće i Mkdsl, Kalson, Boris Noiz i Roy Fokker.

Za miks pultom će se naći i miljenik domaće scene, Marko Nastić, a ploče će zavrteti i Фake Casual, član DJ ekipe “Vatra”, kao i već čuveni dvojac koji, u okviru svog Buzzin’ brenda, već 15 godina prave vrhunske žurke – Ike i Prema.

2004

Svečano otvaranje festivala upotpuniće nastup kompozitora, instrumentaliste i multimedijalnog umetnika Borisa Kovača i njegovog sastava “La Campanella”. Muzički program festivala će ska zvucima obojiti grupa grupa „Zaa“, uz eklektičnu instrumentalnu muziku benda „Fish in Oil“, kao i novi i drugačiji nastup koji za Mikser festival prirpema Miško Plavi.

Poštovaoce džeza očekuje potpuna ekskluziva – nastup “East Beat”-a sastava koji će, prvi put na istom mestu, okupiti neka od najistaknutijih imena regionalne džez scene. Za sjajan džeming pobrinuće se Vasil Hadžimanov (klavir, Srbija), Jasna Jovićević (saksofon, Srbija/Mađarska), Branko Trijič (gitara, Srbija), Oliver Josifovski (kontrabas, Makedonija), Amar Češljar (perkusije, BiH) i Izzet Kizzil (perkusije, Turska).

Poseban muzičko scenski ugođaj, koncert uz tematski video pod nazivom „Odvraćanje“, prirediće sastav „Secret Life“, koji će premijerno nastupiti upravo na Mikser Festivalu. „Secret Life“ čine članovi elektro-rok grupe “Vrooom”, sastava “Svi na pod” i “Darkwood Dub” i drugi vrhunski muzičari beogradske scene razlicitih žanrovskih opredeljenja: Tamara Kojić (vokal), Maja Ivanović (vokal), Andrijana Belović (vokal, klavijature), Džemal al Kisvani, (saksofon), Lav Bratuša (bubanj, elektronski bubanj, loopovi) i Marko Grubić (bas gitara).

U skladu sa tradicijom Miksera, i permanentnom trudu da festival pruži podršku i promoviše neotkrivene muzičke talente, svoj debi će imati i odabrani neafirmisani bendovi iz regiona, pobednici muzičkog konkursa “Dvostruki izazov”.

Mikser festival želi ove godine da ukaže i potcrta vrednost autorske muzike i poziva publiku da podrži muzičku scenu kupovinom ulaznica. Njihova cena će, u skladu sa prirodom Mikser festivala, koji već dugi niz godina nastoji da kulturna i umetnička dešavanja učini dostupna svima, biti simbolična. Paketi karata za svih šest dana festivala su dostupni samo u pretprodaji u ograničenoj količini po ceni od 1000 dinara, i mogu se kupiti od 9. maja na svim prodajnim mestima Eventima. Pojedinačne ulaznice će biti dostupne samo na festivalu po ceni od 300 dinara za veče.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne