Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 10 Dec 2013, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

Lovely Quinces + Elephant and the Moon @ Gun Club

Lovely Quinces + Elephant and the Moon /DJ podrška Zaokret/
Sreda 18. Decembar 22h /Gun Club, Miloša Pocerca 10/

Dvoje mladih hrvatskih muzičara, koji nastupaju pod imenima Lovely Quinces i Elephant and the Moon, održaće koncert u sredu 18. decembra u beogradskom Gun Clubu.

dunja špancir3568200_400950078_n

Dunja Ercegović ili Lovely Quinces je mlada splitska kantautorka koja živi u Zadru i koja je u rekordnom roku osvojila hrvatsku i publiku u regionu i sada je na najboljem putu da to učini i van balkanskih granica. Njena prva pesma izašla je u javnost krajem 2012. godine, a debitantski EP “No Room For Us” objavljen je 20. septembra. EP sadrži pet pesama koje na idealan način pokazuju Dunjine vanserijske autorske i pevačke kvalitete. Pesme su snimane krajem leta u Zagrebu u studiju “Funhouse”, producent je bio Berko Muratović. Od 3. decembra EP “No Room For Us” je dostupan za slobodno preuzimanje na regionalnim MTV sajtovima.

dunja 2

Pored koncerata u Hrvatskoj – samostalnih i festivalskih – kao i onih na kojima je svirala kao podrška grupama Goribor, Kurt Vile and the Violators, Tame Impala… Lovely Quinces tokom ove godine svirala je u Beču i Kaljariju, a tokom jeseni imala je turneju po Severnoj Americi – nastupila je u Čikagu i Njujorku, kao i na “Indie Week” festivalu u Torontu. Tekst o njoj u prvom broju hrvatskog izdanja prestižnog “Rolling Stone” magazina bio je samo logičan epilog nekoliko uzbudljivih meseci u Dunjinom životu, a rasprodat prvi solo koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture najava velikih stvari koje slede.

petar2

Zagrepčanin Petar Vranić ili Elephant and the Moon posle par godina sviranja u bendovima, od 2011. samostalno prati svoju muzičku zvezdu (padalicu) i svira “tugaljive rokenrol pesme na granici između americane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville”. On kaže da “pesme Elephant and the Moona žive u zadimljenim podrumskim barovima, gde stari klavijaturista hrapavim glasom peva džez poslednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige.” Gun Club će biti idealna pozornica za njegov nastup, zar ne 😉 Posle singla “The night is catching up with me”, publici je nedavno predstavio i drugu novu pesmu – “The Good Life”, koja će se naći na novom EP-u, a ubrzo zatim očekuje se i dugosvirajuće DIY izdanje sa pesmama nastalim ovog leta na turnejama.

petar

I Lovely Quinces i Elephant and the Moon deo su regionalne kompilacije “Bistro na rubu šume“. Slon je sa “The night is catching up with me” bio učesnik trećeg, dok se Dunjina pesma “Second Hand Heart” nalazi na poslednjem 4. delu ove hit kompilacije.

Ulaznice za koncert Lovely Quinces + Elephant and the Moon na vratima Gun Cluba prodavaće se po ceni od 300 dinara.

Korisni linkovi
FB event: https://www.facebook.com/events/260606894091130/
Lovely Quinces – lovelyquinces.bandcamp.com i http://www.lovelyquinces.com/

Lovely Quinces – CUCKOO SESSIONS

Elephant and the Moon – http://elephantmoon.bandcamp.com/

Elephant and the Moon – The Good Life VIDEO

Elephant and the Moon – The night is catching up with me VIDEO

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne