Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 15 May 2014, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

Los Vigilantes i Paint Fumes u Klubu Gun

Slovenly Recordings iz Nevade jedna je od najagilnijih nezavisnih etiketa poslednjih nekoliko godina. Više od decenije tragaju za biserima garage punk, garage-psych i power-pop muzike i imaju katalog kojim se drugi izdavači ne mogu pohvaliti: J.C. Satan, The Spits, PYPY, Paint Fumes, LIVIDS, Subsonics, Jack Of Heart, Acid Baby Jesus, Bazooka, The Okmoniks, Thee Oops, Los Vigilantes, The Rippers, Hellshovel, Nightmare Boyzzz… Slovenly Recordings pažljivo bira kojim bendovima će objaviti ploču i u njihovoj ponudi naći ćete mahom sjajne prve albume, više kasnijih izdanja renomiranih bendova poput The Rippers, Wau Y Los Arrrghs!, The Spits, ali i singlove današnjih bestselera poput Black Lips, Reigning Sound i Billyja Childisha.
Dva zanimljiva sastava sa debitantskim ostvarenjima upravo za Slovenly Recordings – Los Vigilantes i Paint Fumes – biće na zajedničkoj evropskoj turneji više od pet nedelja, a ono što je dobra vest za ljubitelje modernog garažnog zvuka je da će u okviru iste svirati i jedan koncert u Beogradu – u ponedeljak, 26. maja.

69578_10203600886166972_1864383745_n_905

Los Vigilantes su kvartet iz San Huana, Portoriko. Reći da su viđeni za garažne šampione sveta na španskom jeziku ovaj put nije dovoljno. Los Vigilantes u dvominutnim rafalima demonstriraju poznavanje (i umeće) više žanrova važnih za moderni garage rock & roll: rockabilly, punk-rock, power-pop, ali i doo-wop. Melodičnost, catchy refreni, autentični polet i energija kojom voze iz pesme u pesmu, fenomenalno slaganje više vokala. Slobodno se može reći pop, ali kao kad bi ga svirali The Gories ili The Oblivians. Nije ni čudo obzirom da se bubnjar kalio na hardcore sceni, a ostatak benda ne krije simpatije spram The Beach Boys, The Beatles, The Ramones, ali i M. Jacksona i Madone.
Za samo pet godina postojanja (formirani su 2009.) Los Vigilantes objavili su dva singla i album (sve za Slovenly Recordings) i izašli na više kompilacija, pored ostalih i na velikoj garažnoj etiketi Norton Records (Hasil Adkins, Flamin’ Groovies, The Sonics, Link Wray, Andre Williams, Gino Washington…) – kompilacija posvećena The Rolling Stones – „Their Hispanic Majesties Request“ u društvu sa Davila 666, Los Peyotes i Luis & The Wildfires. Novi album „Al Fin“ izlazi 21. juna za ChaCho Records.

Paint Fumes dolaze iz Šarlota, Severne Karoline. Dve gitare + bubanj, prilično oslonjeni na lo-fi garage poput The Gories, Cheater Slicks, The Dirtys i pod jakim uticajem The Gun Club i The Cramps, ova tri momka proizvode podlogu sjajnu za neki horor pornić. Zvečeće gitare i činele, primitivno šibanje koža bubnjeva i fuzirani vokal uz obilje mikrofonije i buke pokazuju da se Paint Fumes ne šale i ne prave kompromise kad uzmu instrumente i krenu da praše svoje rokenrol pesme. Dva EP-ja i album za Slovenly Recordings potvrđuju da se radi o potencijalnim budućim predvodnicima garažnog rokenrola. Nakon furioznih, soničnih nastupa širom Sjedinjenih Država i Evrope proneo se glas da su Paint Fumes zapravo jedini istinski predstavnici garage punk žanra danas jer se svojski trude da i uživo prenesu glasnu energiju trajno zabeleženu u rilnama svojih ploča. U nezaustavljivom pohodu ka vrhu nije ih omela ni nesreća sa zamalo tragičnim ishodom. Naime, pevač i gitarista benda – Elijah von Cramon – udaren je kolima pre više od godinu dana i imao je nekoliko ozbiljnih operacija kao i poduže lečenje potom, ali vratio se nazad „u sedlo“ i Paint Fumes nastavljaju svoju garage/noise misiju.

Los Vigilantes i Paint Fumes, zvezde u naletu Slovenly Recordings, sviraju u Beogradu u ponedeljak, 26. Maja @ Gun Club od 21:00. Karte su u pretprodaji u Pinball Wizard Records radnji (TC EUROCENTAR, Makedonska 30, lokal broj 15) po ceni od 600 din. Na ulazu u klub na dan koncerta koštaće 800 dinara.

http://www.badmusicforbadpeople.com/2014/05/los-vigilantes-san-juan-purto-rico-paint-fumes-charlotte-nc-u-s-a/

LOS VIGILANTES
http://losvigilantespr.com/
https://www.facebook.com/pages/Los-Vigilantes/23883146906
Press:
http://www.i94bar.com/albums/los-vigilantes-los-vigilantes-slovenly
http://www.peek-a-boo-magazine.be/en/reviews/los-vigilantes-los-vigilantes/
http://www.sonicbids.com/band/losvigilantes/press/
Audio:
https://slovenly.bandcamp.com/album/los-vigilantes-me-siento-azul-ep
http://slovenly.bandcamp.com/album/los-vigilantes-self-titled-lp

PAINT FUMES
https://www.facebook.com/Paintfumes/info
Press:
http://www.charlotteobserver.com/2013/11/21/4482979/paint-fumes.html#.U1fru1WSwrU
http://hopscotchmusicfest.com/band/paint-fumes/
http://rubberneckzine.com/interview-elijah-von-cramon-from-paint-fumes/
http://www.syffal.com/interview-paint-fumes
http://www.syffal.com/album-review-paint-fumes-egyptian-rats
Audio:
https://slovenly.bandcamp.com/album/paint-fumes-uck-life-lp
http://slovenly.bandcamp.com/album/paint-fumes-egyptian-rats-ep

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne