Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 09 Dec 2023, i nalazi se u kategoriji Vesti.

KKN najavili tradicionalni prvojanuarski koncert, ovog puta u Dorćol Platzu…

KKN/Photo: Nebojša Babić

Prvog dana nastupajuće 2024. godine bend Kanda Kodža i Nebojša odsviraće svoj tradicionalni koncert u Beogradu, po prvi put u prostoru Dorćol Platza.

Na prazničnom meniju su zvučni kokteli iz više od 30 godina postojanja grupe, zaključno sa i dalje aktuelnim “Betonom”, uz moguće aranžmanske improvizacije i ad hoc obrade. Posebni gosti na Dorćol platzu biće alt pop bend Kika.

Ako je popularna muzika nešto u čemu tražimo osećanja, Kanda Kodža i Nebojša nam ih uvek daju neštedimice, i zato im se stalno vraćamo. Njihovo shvatanje rokenrola jeste da je on umetnost, i tako ga i sviraju – kao vrhunsku autorsku tvorevinu, u kojoj su zvuk i poezija jedno. Zato je najbolje započeti novu godinu sa njima!

KKN umeju da vrhunski odsviraju sve što požele, na nivou su “starih majstora”“ rok muzike. Ali to nije poenta, nego ono što KKN imaju da kažu, i gitarama i glasom. Bend uživa u svakom gitarskom tonu koji proizvede, demonstrirajući još jednom kako se autorski rokenrol zasniva na umeću, ne samo pripovedanja, nego i sviranja priče. Sastav svira nadahnuto i bajkovito, kao da povremeno oslobađa suspregnutu zver – još treba naći reči da se opiše paralelna poezija koja čuči u udvojenim gitarama i nebičnim ritmovima ispod ovih kompozicija. Crazy Horse, Television, Hüsker Dü, šta god navedemo – to su samo moguće inspiracije, ali ne i šifra zvuka KKN, koji je nesumnjivo originalan u okviru tradicije.

Ovoga puta za tradicionalni koncert mesto susreta je Dorćol Platz, a promotivni kontigent ulaznica dostupan je na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs po ceni od 1.700 dinara.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne