Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 15 Nov 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Kanda Kodža i Nebojša voljom ispunili beogradsku noć

Dom omladine Beograda je ugostio poznati alternativni sastav koji je predstavio novi album ”Volja za noć”. Posle odličnog nastupa u Novom Sadu, publika Amerikane je uživala kako u friškim tako i u dobro poznatim tonovima. Uvertira pred KKN od strane Kiza Bluza Benda i Autogenog treninga je energično zagrejala posetioce.

Kiza Bluza Bend probijaju led svojim fanki i bluz rifovima i postepeno uvode publiku u harmonično veče. Ovaj sastav je poznat po obradama hitova stranih i domaćih izvođača ali i po svojim autorskim radovima. Izvode ”Treću stranu sudbine” i ”All in the same boat’‘ pre koje poručuju da smo svi u istoj Nojevoj barci. Nakon par numera pozdravljaju prisutne i najavljuju Autogeni Trening. Na red dolaze Podgoričani koji tvrdim alternativnim zvukom započinju svoj program. Sviraju numere ‘‘Ja imam tebe divnu”, dobro poznatu ”Mulj” i ”Čehotinu”. Ovaj trojac je dobar primer alternativnog zvuka na ovim prostorima. Izvode još nekoliko pesama da bi završili željom za ”Radost” koja servira pozitvnu atmosferu za nastavak večeri.

DSC_0320

Ispunjena sala Amerikana je salvama dočekala KKN koji otvaraju svirku pesmom ”Ton po ton”. KKNEnergična reakcija fanova na početku bila je neizostavna a bend je produžio sa numerom ”Staklo” uz reči Olivera Nektarijevića ”da će svirati dosta starijih stvari”. Sledi ”S.A.T.” a zatim singl sa novog albuma ‘‘Vera, nada, ljubav i stav” koju publika prihvata istog momenta a nekolicina ispraća numeru do samog kraja. Oliver se opet oglasio: ”Ovo svi znaju!” a poznat ska zvuk započeo je pesmu ”Štastopojo”. Posetioci se potpuno prepuštaju ritmu uz vanvremensku pesmu ”Sve je stalo (u r’n’r)” što na kraju potvrđuju glasnim hukom. Izvode se numere ”Deveti život” i ”Danas nebo silazi u grad” nakon kojih se Oliver zahvaljuje prethodnim bendovima koji su priredili šarolik uvod za KKN. Usporavaju tempo novitetom ”Siroti Ani i Bo” ali ubrzo oživljavaju publiku hitom ”Prekidi stvarnosti”, koji je propraćen rečima od početka i upadom KKNu trans tokom soloa kojim se numera završava. Još jedna numera sa novog albuma koju su fanovi odmah prihvatili bila je ”Šta je sa Tibetom?”. Bend odlučuje da razmrda publiku pred kraj sa pesmama ”Najsvetliji dan” i ”Izlazim i nema me ceo dan”, nakon kojih napušta binu. Masa je galamom ispunila salu sve do trenutka kada sastav opet stupa na scenu i zahvaljuje se svima koji su došli. Nastavalju program pesmama ”Polako” i ”Priroda” a publika ne priželjkuje kraj i uživa u svakom tonu i stihu koji bend izvodi. KKN zatvara noć čarobnim i akustičnim hitom ”Ahead There” i zahvaljuje se razdraženim posetiocima još jednom.

Jedan sveobuhvatan koncert beogradskog alternativnog benda, u kom je svako mogao da čuje šta je želeo. Predstavljene su numere sa novog albuma ali i neprevaziđeni hitovi sa prethodnih. Ova svirka je pokazatelj da KKN ostaje dosledan svom dinamičnom pristupu muzici i da u budućnosti možemo da očekujemo još kvalitetnih iznenađenja.

Izvor: Balkan rock

Autor fotografija: Igor Čoko

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne