Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 07 Apr 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

“Gradot e nem”: Nova obrada Bjesova

Pre nedelju dana, Bjesovi su obradili “Nebo” Električnog Orgazma, a sada su se odlučili za “Gradot e nem” makedonske grupe Mizar.

Video je snimljen u nekoliko navrata tokom septembra i oktobra 2013. u Beogradu. Koncept, montažu i režiju potpisuje frontmen benda Zoran Marinković Marinko. Zanimljivo je da je deo pesme sa crkvenoslovenskog preveden na srpski, za šta se Bjesovi zahvaljuju Ocu Makariju, igumanu manastira Fenek.

Bjesovi

Audio za “Gradot e nem” Bjesovi su, sa gostom za bubnjevima, Aleksandrom Petrovićem, Alekom (Bloodbath, Eyesburn, Lepa Brena), usnimili 31. jula prošle godine u Kragujevcu, u studiju “Češnjak“. Snimatelji su bili Saša Vujić i Caspar Wijnberg. U kućnom studiju Caspara Wijnberga, Đorđe Tadić je “Gradotu” dodao klavijature, a kasnije i semplove orkestarskih timpana. Dečak koji trupće i pevuši na kraju pesme je Vanja Wijnberg, Anin i Kasparov sin. On je istovremeno i nosilac radnje ovog muzičkog filma.

U originalu “Gradot e nem” je pesma velike makedonske grupe Mizar. Izdata je 1988. na njihovom prvom albumu. Bjesovi su do sada obradili numere Braće Left, By-Pass i The Stone.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne