Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 22 Sep 2013, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

GORIBOR U GUN KLUBU

178863544952245799d8349840274271_640x426
Goribor će ponovo izaći pred beogradsku publiku, i to dva puta – 24. i 25. oktobra 2013. godine.
U prostoru Gun Cluba koji umnogome doprinosi jedinstvenoj atmosferi koju doživljava publika na nastupima Goribora, Beograđani će biti u prilici da dočekaju bend koji je svoju koncertnu pauzu okončao rasprodanim septembarskim nastupom u Zagrebu.

Bend je bio na kreativnoj koncertnoj pauzi iz koje se izrodila nova pesma. Aleksandar Stojković ST je početkom godine u studiju Kramasonik, u saradnji sa braćom Sinkauz (East Rodeo, …day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama snimio pesmu ,,Jureći ljubav”.

Njihova muzika je mešavina trip hopa i iščašenog blusea uvaljanog u hipnotizirajući loop, a njihovi tekstovi čiji je autor ST Aleksandar Stojković nabijeni su snažnim emocijama i ličnim iskustvom života koji ga boli i grebe. Album “Evo je banja” i dalje je jedno od neizostavnih izdanja balkanske post-tranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih kad je reč o muzičke scene ex YU prostora.

Interesantno je da je Goribor među onim bendovima koji su veliku bazu fanova stekli prvo van granica svoje zemlje – na domaćem terenu tek kasnije. Ali ko god čuje Goribor, ne ostaje ravnodušan. Samim tim se baza fanova u Srbiji stvorila odjednom i u velikom broju.

Svaki njihov nastup predstavlja jedinstveno emotivno iskustvo…a nastupaju često…i van granica Srbije…

Muzika Goribora je ,,metafizika života, stanje svesti, uma i osećajnosti”. Njihova muzika je ,,hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše”. A snimili su tek dva albuma: ,,Goribor” i dvostruko izdanje ,,Evo je banja” (Dancing Bear, zastupnik za Srbiju Odličan hrčak).

Pre beogradskih koncerata zakazanih za 24. i 25. oktobar u Gun Clubu, Goribor će nastupiti u Splitu 27. septembra, u Nikšiću 29. septembra i 30. septembra u Podgorici.

Ulaznice za beogradski koncert mogu da se kupe po pretprodajnoj ceni od 700 dinara u kafeu Šikarica, Skadarska 22, dok će cena ulaznica na dan koncerta iznositi 1000 dinara.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne