Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 14 Nov 2019, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Gile & Magic Bush ,,Svečanim belim košuljama” najavljuju album ,,Retko svirane pesme”

Foto: singl promo

Simbolično, ,,Svečanim belim košuljama”, Srđan Gojković Gile i Magic Bush najavljuju album ,,Retko svirane pesme”.

Na jedinstvenom koncertu koji su Gile & Magic Bush održali u Domu omladine Beograda u martu 2018. godine izvedene su pesme Električnog orgazma koje nisu izvođene uživo. Ili jesu, ali vrlo retko. Zahvaljujući izdavačkoj kući Odličan hrčak i SOKOJ-u, koji je ovu ideju podržao, live verzije pesama kojih je publika bila željna ostaće ovekovečene na albumu ,,Retko svirane pesme”.

Iako nije praksa da prvi singl bude pesma koja zatvara album, ova verzija ,,Svečanih belih košulja” sublimira emocije koje su se preplitale među članovima benda i brojnom publikom na koncertu, te su se od 21 numere sa ,,Retko sviranih pesama” Gile & Magic Bush opredelili baš za nju.

Na live izdanju ,,Retko svirane pesme” pored pesama Električnog orgazma nalaze se i kompozicije iz Giletove solo karijere, pesme koje je radio za filmove ,,Kako je propao rokenrol” i ,,Crni bombarder”, kao i ostvarenja proizišla iz saradnje sa Vladom Divljanom, kojem je album i posvećen.

,,Retko svirane pesme” dostupne su na CD-u i na digitalnim platformama, a naći će se i na vinilu početkom sledeće godine.

Gile & Magic Bush svoje live izdanje promovisaće u sredu, 20. novembra, u Sprat baru (Cetinjska 15) sa početkom u 13h.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne