Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 09 Dec 2023, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Elektro-akustična pop grupa Detour stiže u Dorćol Platz

Foto: Promo

Jedan od najpopularnijih elektro-akustičnih pop sastava regionalne scene, Detour, nastupiće u subotu 16. decembra na Dorćol Platzu u Beogradu. Bend će predstaviti svoje najveće hitove, uključujući numere sa svog najnovijeg albuma “Master Blaster”.

Muzička atrakcija predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom delovala je pod imenom Yammat, a od 2006. godine, postoji pod novim imenom, Detour. Njihovi prvi albumi „Detour“ i „TV“ doneli su hitove kao što su „Ljeto počinje“, „Mjesec“, „Gledano sa strane“ i „Prijatelj“. Međutim, treći album „A što ak’ ja…“ bio je ključan u njihovoj karijeri, obezbeđujući im status regionalne pop atrakcije i titulu perjanice novotalasnog popa. Ovaj album, nošen hit naslovima „Srce veliko“, „Snijeg“, „Daleko“ i „Plešem sama“, osigurao im je top mesta u većini godišnjih muzičkih izbora, i Porina za „Najbolji pop album“ u 2014. godini.

Pesma „Zaljubila sam se“ osvojila je regionalne top liste, dobivši i priznanje za najčešće puštanu pesmu na radiju od strane Hrvatske diskografske udruge, a naredne godine donela je muzičku nagradu Porin u kategorijama „Pesma godine“ i „Najbolji nastup grupe s vokalom“.

Jubilarnih 10 godina postojanja benda obeležili su nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i album „Detour 10“, ponudivši novo čitanje poznatih pesama, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima.

Peti studijski album „Tourdetour“ uspešno je predstavljen kroz pesmu „Biram“ i brojne hit singlove „Bez tebe“, „Vikend“ i „Skrivena“. Na Porinu je dobio nagradu za „Pop album“ i „Najbolju izvedbu grupe s vokalom“, a muzički kritičari svrstali su ga u sam vrh najboljih albuma u 2018. godini. Početak 2019. godine donosi im novinarsku muzičku nagradu Rock&Off u Pop&off kategoriji. Elektro pop pesma „Ima i nema“ i vintidž akustik balada „Slike o našim danima“ singlovi su koji su zatvorili ovaj izuzetno uspešan muzički materijal.

Pesmama „Šarena“, „Slavlje“ i „Hawaii“ i „Klaun“ najavili su šesti studijski album „Master Blaster“, koji je objavljen u aprilu ove godine.

Tokom poslednje dve godine, Detour su se istakli na muzičkoj sceni pobedom na Zagrebačkom festivalu sa pesmom „Nekad je bilo bolje“ koja je proglašena najboljom pesmom ovog legendarnog muzičkog događaja i visokim plasmanom na Dori, hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije.

Ulaznice su već u prodaji po promotivnoj ceni od 1.700 dinara i mogu se nabaviti onlajn putem Ticket Vision sajta, kao i putem njihove prodajne mreže.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne