Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 20 Feb 2008, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Electric Eel Shock u Beogradu

electric-eel-shockU sredu, 12. marta, sa početkom u 22h, u beogradskom Studentskom kulturnom centru, nastupiće japanski rock, punk, metal sastav Electric Eel Shock. Bend u Beogradu nastupa u okviru svoje evropske turneje kojojm promovišu izdanje ‘Transworld Ultra Rock’ a pored Beograda održaće nekoliko koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji.

Kao gosti na beogradskom koncertu u DNK klubu SKC-a nastupiće i sastav Euforia. Karte se nalaze u pretprodaji na blagajni SKC-a po ceni od 300 dinara.

Electric Eel Shock su osnovani u Tokiju krajem devedesetih godina pod uticajem benda Black Sabbath. Bend čine Aki Morimoto (gitara i vokal), Kazuto Maekawa (Bass gitara) i Tomoharu ‘Gian’ Ito (Bubnjevi). Bend je karijeru započeo kao jedanaestočlani sastav, a veliku pomoć bendu je pružio veteran muzičke industrije Bob Slayer, koji je radio sa bendovima kao što su Black Sabbath, Led Zeppelin i Jimi Hendrix.

Bend je od početka insistirao da na snimaju demo snimke i da ih šalju velikim izdavačkim kućama, već su sa nekoliko prijatelja osnovali svoju etiketu, Micro Music, za koju su objavili svoj prvi album pod nazivom “Maybe I think, We Can Beat Nirvana”. EES su napustili rodni Japan 1999. godine kako bi pokušali da naprave karijeru u Americi i od tada se nalaze na konstantnoj turneji izdržavajući se od prodaje svojih izdanja i pratećih materijala.

Početkom 2003. godine bend odlazi na svoju prvu turneju u Velikoj Britaniji, a zbog odičnog prijema kod publike od prvobitno pet zakazanih koncerata bend je održao 12 koncerata u 10 dana. Bend veći deo godine provodi na putu nasupajući širom Amerike i Evrope uključujući i nastupe koje su imali na SXSW i CMJ festivalima u Americi i Roskilde festivalu u Danaskoj. Bend je takođe nastupio i kao podrška na evropskoj turneji Danko Jones-a. Kao logičan nastavak turneje objavljeno je izdanje ‘Go USA/Go Europe’.

Za vreme ove turneje upoznali u Amsterdamu su upoznali producenta Attie Bauw-a koji je ranije sarađivao sa sastavima Judas Priest i Scorpions. On je producirao album ‘Beat Me’ koji je objavljen 2005. godine. Posle objavljivanja albuma bend je započeo veliku svetsku turneju kada su nastupili u 30 zemalja i 27 evropksih festivala.

Bend će sa istim producentom snimiti i novi album, izdanje ‘Transworld Ultra Rock’. Ovaj album u prodaji se nalazi od 1. oktobra 207. godine

EASTERN EUROPE
12 Mar Wed – Belgrade (SER) – SKC
13 Mar Thu – Osijek – (CRO) – Mini Teatar
14 Mar Fri – Kutina (CRO) – Baraka
15 Mar Sat – Zagreb (CRO) – Boogaloo – Kulture Shock support
17 Mar Mon – Maribor (SLO) – Pekarna Gustaf – Kulture Shock support

http://electriceelshock.com
http://www.myspace.com/beatme
http://www.myspace.com/electriceelshockjapan
http://www.youtube.com/bobslayer
www.odlicanhrcak.com

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne