Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 24 Jul 2009, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Echo & the Bunnymen na Jelen Pivo Live festivalu

echo_and_the_bunnymenLegendarni engleski post punk sastav Echo & the Bunnymen zvezde su ovogodisnjeg Jelen Pivo Live 09 festivala, koji ce se odrzati 18. i 19. septembra u beogradskom Studentskom kulturnom centru! Echo & the Bunnymen nastupice drugog dana festivala, 19. septembra, i prvi put se pokloniti domacoj publici u godini kada obelezavaju 30 godina od osnivanja benda!

Ekskluzivno za nasu publiku, Echo & the Bunnymen ce na ovogodisnjem Jelen Pivo Live ’09, premijerno izvesti pesme sa novog studijskog albuma benda, pod nazivom ’The Fountain’, koji ce se u prodaji pojaviti 12. oktobra. Radi se o jedanaestom studijskom albumu benda koji je producirao John McLaughlin, dok je jednu od pesama bend napisao zajedno sa liderom sastava Coldplay, Chris Martinom. Prvi singl sa albuma bice pesma “Think I Need It To” koja ce se u prodaji pojaviti 28. septembra, dok 4 nove pesme ’Think I Need It Too’, ’Do You Know Who I Am’, ’Proxy’ & ’Drivetim’ mozete da cujete na zvanicnoj web stranici benda i sajtu MySpace.

Echo & the Bunnymen nastali su u Liverpulu 1978. godine a bend i dalje predvode Ian McCulloch i Will Sergeant. Svoj prvi singl “Pictures on My Wall”/”Read It in Books” bend je objavio jos 1978. godine, a singl je pratilo debi izdanje ’Crocodiles’ koje je dospelo medju 20 najprodavanijih izdanja u Britaniji. Proboj na britnaskoj sceni bend dozivaljava sa albumom “Heaven Up Here” (1981.) i singlom “The Cutter”. Sa albumom ’Ocean Rain’ bend nastavlja da redja hitove, a ovo izdanje im donosi i proboj na americko trziste i kultni status u SAD koji ce ih pratiti do danasnjeg dana. McCulloch je bend napustio 1988, dok je bubnjar Pete de Freitas apoginuo u saobracajnoj nesreci 1989. godine sto je na kratko oznacilo kraj benda. McCulloch i Sergeant su 1994, ponovo poceli da zajedno rade pod imenom Electrafixion; da bi pod imenom Echo & the Bunnymen 1997. godine objavili album ’Evergreen’. Bend je 2002. dobio ’Q Inspiration’ nagradu za “inspirisanje generacije novih muzicara, pesama i ljubitelja muzike”.

Prodaja ulaznica za predstojeci, cetvrti po redu Jelen Pivo Live festival 09 pocece od 31. jula na blagajni Studentskog kulturnog centra.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne