Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 12 Apr 2012, i nalazi se u kategoriji Izdanja.

Kriške: ,,Kriške“

Iz radionice izdavačke kuće ,,Odličan hrčak” u martu 2012. godine izašao je  album prvenac grupe Kriške nazvan jednostavno ,,Kriške”.

Iako postoje više od tri godine, Kriške nije lako svrstati u jedan žanr. Njihova muzika je bliža bendovima sedamdesetih i prizvuku koji su tada nosili talasi kraut roka i noise scene andergraund bendova.

Članovi benda su se okupili oko zajedničkog viđenja muzike, jedinstvenog i nesvakidašnjeg, jer takav originalni zvuk retko može da se čuje na domaćoj sceni.

Kriške istražuju granice žanrova i stilova, i često ih prevazilaze inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje uticaje  sličnih bendova iz prošlosti i savremene alternativne svetske muzike.  Do sada su odsvirali značajan broj samostalnih koncerata i učestvovali na brojnim festivalima i grupnim svirkama u Srbiji, Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj, gde je reakcija publike bila više nego pozitivna.

Debi album grupe Kriški upravo objavljen pod etiketom ,,Odličnog hrčka” snimljen je u analognom studiju ,,Kramasonik” u Zagrebu gde su Kriške pokušale i, prema mnogim mišljenjima, muzičkim sladokuscima uspele da pruže prepoznatljiv zvuk koji dugo nije mogao da se čuje kod nas. Zvuk i energija koji dominiraju na albumu ,,Kriške” razlikuju se od onoga što se može čuti na njihovim koncertima. Uživo, Kriške nude dosta energičniji i tvrđi zvuk nego na samom albumu, ali i jedno i drugo predstavlja neponovljiv doživljaj za slušaoca koji je spreman na nova muzička iskustva. Na koncertima se publika često iznenadi novim i drugačijim numerama koje bend stalno donosi i tim potvrdjuje svoju kreativnost i upornost u radu. Kriške su osveženje koje ćemo još dosta vremena  gledati kako redefinišu svoj zvuk i nastavljaju sa istraživanjem novih pravaca kao i širenjem sopstvenogkreativnog spektra.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne