Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 11 Oct 2007, i nalazi se u kategoriji Izdanja.

Bo: ‘Mene treba ovaj grad, baš ovakvu kakva sam sad’

Bo je bend koji čine beogradska kantautorka Bojana Bulatović (gitara i vokal), CD Ministar (lupovi), uz gostovanje Crnog Zuba na mixu i solo gitari. Na svom debi albumu “Mene treba ovaj grad, baš ovakvu kakva sam sad”, koji se pojavio 2003. za etiketu Mojo beat, Bo svoj izgrađeni akustičarski pristup na tragu Džoni Mičel, Peti Smit i Nil Janga kombinuje sa savremenim elektronskim dance ritmovima. Pored Koje, koji se pojavljuje kao producent, na albumu gostuju i Kele iz Discipline Kičme, Anton iz Partibrejkersa, Banana iz Električnog orgazma i drugi. Ploča je dobro prihvaćena od medija i publike na koncertnim promocijama širom zemlje i regiona, kao i na gostovanjima benda ispred grupe Partibrejkers.

Bojana Bulatović, sestra Gorana Bulatovića-Manze, bubnjara i jednog od osnivača grupe Partibrejkers, poznata je širem auditorijumu kao saradnica Peđolina i autor songova, muzike i tekstova za dečiju emisiju “Ko, je l’ ja?”, emitovanu svakog dana uživo na NTV Studio B u sezoni 1990-1991 (deo tog materijala je zabeležen na kaseti pod imenom Bojana – “Grad Kolača”, u izdanju Zvono Records, 1991).

Bo nastoji da na našoj sceni revitalizuje osnovne principe autora-pevača, koji su obeležili kraj šezdesetih i početak sedamdesetih godina. Pesme koje se pojavljuju na njenom prvom albumu nastajale su u toku poslednjih desetak godina. Bojanin karakterističan način pevanja, lični i naglašeno emotivni tekstovi u kombinaciji sa drum&bass ritmovima odmah su se izdvojili kao nešto sasvim novo na našoj muzičkoj sceni.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne