Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 15 Jul 2023, i nalazi se u kategoriji Vesti.

BEOGRADSKA KONTAKT KONFERENCIJA UDRUŽILA SNAGE SA BANJALUČKIM DEMOFESTOM

Banjalučki Demofest održaće se od 20. do 22. jula na Kastelu u Banjaluci, a u okviru povratničkog izdanja najveći festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi udružio je snage sa beogradskom Kontakt konferencijom.
U sklopu dnevnog programa festivala Demofest, u Banjaluku stiže Kontakt konferencija, najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu.
Kontakt na Demofestu, naziv je trodnevne konferencije koja će se održati od 20. do 22. jula u amifetatru Doma omladine u Banjaluci, sa početkom u 13.30.
Tako će tokom dnevnog programa najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi Banjaluka postati centar susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa.
Kontakt na Demofestu obeležiće paneli i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave, kao i da otvore mnoga pitanja koja bi mogla da potpomognu jačanju kulturne infrastrukture u Banjaluci, BiH i celom regionu.
Tokom prvog dana, 20. jula, svi koji posete banjalučki Dom omladine imaće priliku da prisustvuju panleu ,,Da li su mali veliki?”, na kojem će se govoriti na temu da li veličina festivala diktira kvalitet i opstanak.
Narednog dana posebno će biti zanimljiv panel „Šta svira region: Odu radosti ili Posmrtni marš?”, na kojem će se govoriti o pravima muzičara, znaju li muzičari da ih imaju i kako se ona ostvaruju.
Poslednji dan konferencije rezervisan je za panel „Sudar sa nevidljivim granicama” koji će biti posvećen muzičkom izvoznom potencijalu sa jedne, i realnih mogućnosti sa druge strane.

20.07.2023. ČETVRTAK 13:30h
DA LI SU MALI VELIKI?
Da li veličina festivala diktira kvalitet i opstanak

Učesnici:

Janko Popović (CG) – FESTIVAL KULTURE ZABJELO
Tin Šemovčan (HR) – REGENERATOR
Sanja Popov Leban (SLO) – SAJETA
Zoran Vulović Vule (SRB) – ARSENAL FEST
Miloš Ignjatović (SRB) – CINEMA CITY
Renad Čelik (BiH) – GARDEN OF DREAMS

MODERATOR: Nebojša Ristić

21.07.2023. PETAK 13:30h
ŠTA SVIRA REGION: ODU RADOSTI ILI POSMRTNI MARŠ?
Prava muzičara, ima li ih uopšte i kako se ostvaruju

Učesnici:
Nikola Čuturilo (SRB) -SOKOJ
Petar Topalović (BiH) – grupa Sopot
Zdenka Milanović (SRB) – Lampshade Media / RUNDA
Marko Tica (BiH)

MODERATORKA: Maja Manojlović

22.07.2023. SUBOTA 13:30h
SUDAR SA NEVIDLJIVIM GRANICAMA
Muzički izvozni potencijal sa jedne, i realne mogućnosti sa druge strane

Učesnici:
Katarina Epštajn (SRB) – medijski predstavnik CEETEP programa
Kristan Primož (SLO) – SIGIC
Sara Gigante – CHARM MUSIC SERBIA / CROATIA
Brian Rašić (UK) – fotograf
Oskar Strajn (NL) – Eurosonic Noorderslag
Markus Fitzgerald (GER) – Gigmit

MODERATOR: Nenad Kuzmić

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne