Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 14 Mar 2019, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Bella Technika (ex-Darkwood Dub) objavila prvenac “Section”

Bella Technika je sastav koji su 2016. godine pokrenuli Bojan Drobac – Bambi i Milorad Ristić – Miki, i kojima se ubrzo na vokalima pridružila i Katarina Jovanović, priznata operska pevačica. Njihovi prvi dugosvirajući album “Section” od danas je dostupan u LP/CD/Digital formatu.

Ovo je prva saradnja nove etikete Bravo Boys (podetikete Odličnog hrčka) i hrvatskog PDV-a.

Bella Technika – Section (front cover)

“Section” odlikuje spoj raznolikih uticaja, kao što su rana elektronska, plesna muzika i dab,protkani slojevitim, melodičnim i ambijentalnim zvučnim pejsažima, uz opsesiju retkim i opskurnim sintisajzerima. Album je snimljen u Beogradu pod vođstvom Bojana Drobca i Milorada Ristića.

Za miks i koprodukciju su bili zaduženi Seth Manchester (The Body, Daughters, Javelin) i dobitnik Grammy nagrade Emery Dobyns (Suzanne Vega, Patti Smith, Antony & The Johnsons, Battles, Travis) u studiju Machines with Magnets (Providence, RI, USA). Mastering je obavio Jon Lemon, poznat po radu sa imenima kao što su Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins, Jennifer Lopez, Depeche Mode, Pink Floyd i drugi. Vizuelno rešenje omota osmislio je Bambi uz Dejva Konopku, basistu i art direktora cenjenog sastava Battles (prema rečima uglednog magazina “Pitchfork”, jednog od bitnijih umetnika današnjice). Na snimanju albuma su pored članova benda učestvovali istaknuti gosti iz zemlje i inostranstva: Sonja Lončar (klavijature), Filip Krumes (violina), Emery Dobyns (vokali, klavijature, gitara), Sam Dixon (gitara), Seth Manchester (bas gitara, klavijature) i Lav Bratuša (bubnjevi).

Pratite sastav Bella Technika:
WEB: bellatechnika.com
INSTAGRAM: bella_technika
TWITTER: BellaTechnika
FACEBOOK: Bella-Technika

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne