Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 30 Oct 2015, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Belgijska senzacija INTERGALACTIC LOVERS u ponedeljak će prvi put nastupiti u Beogradu (Gun Club, 2. novembar, 21h)

Belgijski indie rok bend INTERGALACTIC LOVERS prvi put u karijeri stiže u Beograd – u Gun Club, u ponedeljak, 2. novembra.

Intergalactic Lovers čine prijatelji, harizmatična Lara Šedraui (Lara Chedraoui – vokal), Brendan Korbi (Brendan Corbey – bubnjevi), Marten Hajgens (Maarten Huygens – gitara) i Raf De Mej (Raf De Mey – bas gitara), a njihovu muziku porede sa Feist, PJ Harvey i Yeah Yeah Yeahs.

Intergalactic Lovers_foto

Osnovani su 2008. godine, a nakon što su nastupali pod imenom Free Zamunda! promenili su naziv benda i usvojili sadašnje ime koje im je već sledeće godine donelo pobede na Oost-Vlaams Rockconcours i Rock Rally De Beloften takmičenjima. Prvi uspešni singl “Fade Away” dospeo je na belgijske radio stanice Studio Brussel i Radio 1, nakon čega je usledio “Delay” koji je dospeo na prvo mesto uticajnog belgijskog radija De Afrekening.

2011. godine izašao je prvi album “Greetings & Salutations”, da bi iste godine bend dobio nagradu muzičke industrije za najbolji bend u usponu, a album odlične kritike i našao se na vrhovima top lista nedeljama i bio prodan u zlatnoj tiražu. Bend je bio odgovoran i za soundtrack trilera Code 37.

Najnoviji album “Little Heavy Burdens” za koji bend sam kaže da je atmosferičan, melanholičan i terapeutski. Nakon što je album objavljen prošle godine, bend se otisnuo na turneju po Evropi, svirajući na festivalima i u klubovima širom Belgije, Holandije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, pa čak Japana i Rusije.

„Ovi ljudi su mi kao braća, moji najbolji drugari“, kaže Lara i dodaje „Kao da sam postala član neke porodice. Pretpostavljam da to i sami možete videti na našim nastupima. Naš najveći uspeh jeste činjenica da se sastajemo i pored proba i nastupa.“

„Najlepši kompliment dobili smo od kritičara koji je rekao da je naš zvuk bezvremenski. Za nas je čak oživeo taj otrcani izraz“, kaže Raf.

Ulaznice su već uveliko u prodaji popretprodajnoj ceni od 400 dinara na svim Eventim, GigsTix i DD Tickets prodajnim mestima, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Na ulazu u Gun Club ulaznice će koštati 600 dinara!

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne