Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 14 May 2012, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

BEE AND FLOWER (New York/Berlin) @ Gun Club

 Četvrtak 17. maj 2012.

Dana Schechter, pevačica, tektopisac, multiinstrumentalista, kompozitor i producent, svoje prve muzičke dane provela je u American Music Club-u kao basistkinja dok je živela u San Francisku, a onda se 1997. preselila u Njujork.

Od 1998. do 2001. bila je član post-Swans projekta Michaela Girae Angels Of Light i za to vreme je i aktivirala svoj sastav Bee And Flower, a u bendu su bili još i: Ani Cordero (bubnjevi), Roderick Miller (klavir), Lynn Wright (gitara) i Jon Petrow (violina).

Snimanje debitantskog albuma Bee And Flower „What’s Mine Is Yours“ (Neurot Recordings, 2003.) počelo je nedelju dana pre napada na Njujork, 11. septembra 2001. Ploča je snimljena sa legendarnim njujorkškim producentom Martinom Bisijem u Bruklinu i mikser albuma uradio je Quentin Jennings (Transporterraum Studios).

Toby Dammit (pravo ime Larry Mullins) sarađivao je kao muzičar i producent sa više zvučnih imena: Iggy Pop, Swans, Rufus Wainwright… Prvu zajedničku stvar koju su napravili bio je sjajan spot za Bee And Flower pesmu „I Know Your Name“, a potom je Dammit predložio da se sa bendom preseli u Berlin i da tamo snimi drugi album. Dana i klavijaturista Roderick Miller pristaju pod uslovom da Dammit producira ploču i dogovor je pao!

U proleće 2004. svo troje se nalaze u Berlinu i uz pomoć prekaljenih muzičara (Thomas Wydler: Nick Cave & The Bad Seeds, Kristof Hahn: Swans, Angles Of Light), a u raskošnoj Dammitovoj produkciji započinju rad na novom albumu. Premda je Dana Schechter glavni autor u Bee And Flower i uprkos tome da je sve pesme ona potpisala, zvuk na ovom materijalu umnogome je uobličio sam Toby Dammit. Kako je album zamišljen kao jedan ozbiljan, dugoročni projekat koji su sami finasirali, snimanje traje duže od godinu dana, a „Last Sight Of Land“ biva objavljen 2007. za Tuition Music.

2008. Dana se vraća u Njujork gde radi na novim pesmama povremeno odlazeći u Berlin da ih uobliči sa ostatkom benda. Sredinom 2009. sreće bivšeg gitaristu Lynna Wrighta i zajedno provode leto i jesen razrađujući njene nove pesme, a krajem godine članovi grupe koji su ostali u Berlinu dolaze u Njujork da dokrajče snimanje trećeg albuma. Martin Bisi je snimatelj, a miks je sledeće godine uradio Ingo Krauss u Berlinu. Ipak, album „Suspension“ čeka sve do nedavno na izdavača ponajviše zbog Daninog stalnog posla cenjenog kompjuterskog animatora.

Ovog proleća Cheap Satanism Records objavljuje materijal na CD-u i vinilu, a Bee And Flower dolaze na evropsku turneju u okviru koje će imati i dva nastupa u Srbiji:

Četvrtak, 17. Maj – Beograd @ Gun Club

Petak, 18. Maj – Novi Sad @ CK13

Karte za beogradski koncert po pretprodajnoj ceni od 800 dinara mogu da se kupe u kafeu „Šikarica“ (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30, lokal br. 15, telefon: 011/3348664).

http://beeandflower.com/

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne