Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 09 Apr 2020, i nalazi se u kategoriji Izdanja, Vesti.

Barimatango dočarava magiju sefardske muzike novim albumom “Yo Hanino, Tu Hanina”

Foto: omot albuma

Barimatango je rezultat sudara energija i senzibiliteta mostarskih muzičara Jelene Milušić i Atille Aksoja, prepoznatljivih po suptilnom i emotivnom izražaju.

Privukle su ih i povezale lepota romske i sefardske muzike, zavodljive melodije i priče koje vode u neke daleke svetove, ali i potreba da kroz svoje interpretacije ožive i dočaraju te magične svetove.

Barimatango postoji od 2014. godine i nakon suptilnog albuma romske muzike “O, Devel” objavljenog 2016. godine, pripremili su još jedno studijsko ostvarenje u izdanju Odličnog Hrčka – “Yo Hanino, Tu Hanina”.

Foto: Miki Ollabari Powell

,,Yo hanino, tu hanina je naša mala riznica sefardskih pjesama, kojom želimo da odamo počast bezvremenosti i magiji sefardske muzike”, kazao je Atilla Aksoj povodom izlaska drugog Barimatango albuma. ,,Na albumu se nalazi 10 odabranih sefardskih pjesama, među kojima su i pjesme Flory Jagode kojoj se posebno zahvaljujemo, jer je njeno stvaralaštvo i bila naša inspiracija za ovo izdanje”

Kao specijalni gosti na albumu učestvovali su i Merima Ključo (harmaonika) i Edvin Hadžić (kontrabas).

Album “Yo hanino, tu hanina” dostupan je
na Deezer-u: https://bit.ly/39UPMsL
na YouTube-u: https://bit.ly/3aXcCBf

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne