Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 27 Sep 2023, i nalazi se u kategoriji Vesti.

ALGIERS SE VRAĆAJU U BEOGRAD 11. OKTOBRA

Foto: Algiers promo

Beograd, 27.09.2023 – Jedan od najuzbudljivijih nastupa stranih izvođača koji se dogodio u klubu Elektropionir bio je koncert grupe Algiers. Od tada je prošlo četiri godine. Previše ako se bend pita, ali i publika. U isto beogradsko rokenrol utočiste vraćaju se 11. oktobra 2023. sa svežom muzičkom pričom koju su ispričali na albumu “Shook”, objavljenom početkom godine. Vreme je da ga čujemo uživo.

Algiers crpe inspiraciju iz eklektične palete (gospel, bluz, rep, džez, R&B, metal, naracija), stvarajući haotični pečvork podstaknut perkusijama i sintisajzerima. Važe za bend koji je napravio jedan od najupečatljivijih kataloga poslednjih godina. Opisuju ih kao „naelektrisane i nepredvidive“ (The Observer), ali i „precizne, promišljene i moćne“ (NME). Oko Algiersa je okupljena grupa umetnika istomišljenika koji šalju jake poruke kroz svoju muziku. Često sa pesnicom u zraku.

Foto: promo

“Shook” je četvrti album Algiersa, objavljen je za Matadors Records u februaru 2023, i impozantan je opus od 17 pesama. Najintezivniji je i najkompleksnijih album u dosadašnjoj karijeri sa impresivnim gostima iz sfere andergorund muzike. Okupili su all star ekipu: sarađivali su sa revolucionarnim savremenicima kao što su Zack de la Rocha (Rage Against The Machine), Big Rube (The Dungeon Family), Billy Woods, Samuel T Herring (Future Islands), Jae Matthews (Boy Harsher), LaToya Kent (Mourning [A] BLKstar), Backxwash, Nadah El Shazly, Deforrest Brown Jr (Speaker Music), Patrick Shiroishi, Lee Bains III i Mark Cisneros (The Make-Up, Kid Congo Powers).

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.700 dinara dostupne su na Tickets.rs i Ticket Vision prodajnim mestima do nedelje, 1. oktobra. Od ponedeljka, 2. oktobra, ulaznice će koštati 2.000 dinara.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne