Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 25 Mar 2024, i nalazi se u kategoriji Vesti.

ZAVRŠENA OSMA KONTAKT KONFERENCIJA, SHOWCASE I FESTIVAL TOKOM ČETIRI DANA VIŠE OD 20.000 POSETILACA NA BROJNIM PANELIMA I KONCERTIMA

Zatvaranjem osme po redu Kontakt konferencije, showcase-a i festivala, Beograd je još jednom dokazao da je pulsirajuće srce regionalne muzičke scene. Tokom četiri dana bogatog i raznovrsnog programa, koji je okupio preko 20.000 ljudi, Kontakt je potvrdio svoj status kao najveći događaj te vrste do sada. Skoro 200 delegata iz sedam zemalja, razmenili su znanja, iskustva i vizije, čineći ovu godinu izuzetno značajnom za dalji razvoj muzičke industrije u regionu. O velikom uspehu KONTAKTA govori i podatak da je na konferenciji dogovoreno preko sto nastupa regionalnih izvođača na letnjim festivalima i u klubovima, a sklopljeno je i nekoliko izdavačkih ugovora za nove izvođače.

Panel diskusije su bile ogledalo trenutnih kretanja i izazova sa kojima se suočava muzička scena. Tematike su varirale od regionalne saradnje i internacionalne promocije, preko pretresanja istorije, generacijskih muzičkih kolektiva, ženskog preduzetništva u muzičkom biznisu do uticaja tehnologije na muzičku produkciju.

Jedan od glavnih zaključaka, koji se provlačio kao lajtmotiv kroz razgovore, bio je značaj zajedništva, inovacija i prilagođavanja promenljivim okolnostima. Ova poruka odzvanja s misijom Kontakt konferencije koja teži povezivanju muzičkih profesionalaca i kreativaca Balkana, jačanju kulturne infrastrukture regiona i pružanju platforme za razvoj i promociju nezavisnih umetnika. Važnost digitalnih tehnologija i društvenih mreža u promociji umetnika i događaja, kao i potreba za očuvanjem autentičnosti i emocionalnog uticaja muzike, takođe su se istakli kao ključne tačke razgovora. Naglašena je i potreba za podrškom tradicionalnih medija i institucija. Razmena iskustava među učesnicima iz različitih zemalja dodatno je obogatila razgovore, nudeći različite perspektive i potencijalne smerove za razvoj regionalne muzičke industrije.

“Zahvaljujemo se svim učesnicima, delegatima, umetnicima i posetiocima koji su doprineli uspehu ovogodišnje Kontakt konferencije. Vaša strast, znanje i entuzijazam su ono što Kontakt čini jedinstvenim i nezaboravnim iskustvom.” rekao je organizator Kontakta Predrag Ivanović i dodao: “Kontakt 2024. podsetio nas je na snagu muzike da spaja ljude, ideje i kulture. Ohrabreni ovogodišnjim uspehom, okrećemo se budućnosti sa željom da nastavimo da rastemo, učimo i zajedno razbijamo barijere. Jer kontakt je više od zvuka!”

Nastupi izvođača poput Jarbola, Neno Belan & Fiumens, Letu Štuke, KoiKoi, Bojana Vunturišević, Turbo Trans Turisti, Bohemija, čitav Hali Gali, kao i DJ set svetske atrakcije Daddy G, ostavili su nezaboravne utiske kod posetilaca, pružajući im iskustvo za nezaborav.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne