Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 08 Aug 2009, i nalazi se u kategoriji Vesti.

The Fall na Jelen Pivo Live festivalu

the_fallSastav The Fall nastupiće kao glavne zvezde prvog dana Jelen Pivo Live festivala u Beogradu. Svoje premijerno predstavljanje The Fall će imati 18. septembra u velikoj Sali Studentskog Kulturnog Centra u Beogradu.

The Fall je bend koji već decenijama inspiriše generacije muzičara širom sveta, a bili su i omiljeni bend legendarnog DJ-a radija BBC John Peela čiji je sinonim radijske emisije postao upravo sastav The Fall. Najbolju definiciju benda dao je upravo John Peel nazivajući ih “The Fall – uvek drugačiji, uvek isti”. Do sada su objavili 27 studijskih albuma, od kojih je poslednji album „Imperial Wax Solvent“ objavljen prošle godine.

Kao inspiracija za naziv benda poslužila je knjiga Alberta Kamija – ’The Fall’, a najveći uticaj za osnivanje benda imali su sastavi poput Can, The Velvet Underground i garažnog rocka. Svoj prvi concert The Fall su održali u maju 1977. godine, dok su u novembru objavili svoje prvo EP izdanje. Bend je do sada objavio preko 50 singlova i preko 50 live i kompilacijskih albuma. U avgustu 2004. godine bend je snimio 24. i nažalost svoj poslednji John Peel Session.

Zanimljivo je da je bend koji je osnovan još 1975. godine, a koji je kroz sve ove godine imao bezbroj personalnih promena nastupajući u preko 30 postava, zadržao svoju glavnu pokretačku snagu i jedinog stalnog člana benda, pevača Marka E. Smitha. Osvojivši prestižnu nagradu Goodlike Genius Award koju dodeljuje magazin New Musical Express, Mark E. Smith upisao se u listu dobitnika zajedno sa potvrđenim umetnicima kao što su Shaun Ryder, U2, The Clash, Ozzy Osbourne, New Order, Joy Division, Ian Brown, Primal Scream, Manic Street Preachers i The Cure.

Isto veče, 18. septembra sa The Fall nastupiće kultni novosadski sastav Obojeni program, jedini bend sa prostora bivše Jugoslavije koji je imao čast da se pojavi u emisiji John Peela 2002. godine i svoje uticaje traži upravo u muzici sastava The Fall. Obojeni program je takođe prvi bend sa ex Yu prostora čiji se spot zavrteo na stanici svetske TV mreže MTV u emisiji “120 Minutes”.

Poslednji album benda „Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom“ sadrži 20 pesama od kojih pet remiksa. Posebno zanimljivo je da se zapravo radi o best of kompilaciji pesama koje su ponovo odsvirane i sada su zapravo nove pesme. Sa prethodnim, sedmim albumom, bend je zaokružio jedan ciklus svog stvaralaštva ispisavši početnim slovima svih albuma reč koja ujedno ukazuje na njihove korene „NOVI SAD“. Za 29 godina kroz bend je prošlo više desetina ljudi, a sadašnja postava benda najdugotrajnija je i najuspešnija. Nju čine Kebra – vokal, Dragan – gitara, Ljuba – bas, Cina – bubnjevi, Miša – gruvboks mašina i elektronika. Naša publika imala je priliku da uživa u nastupima Obojenog Programa koji su redovno među najboljim na festivalu EXIT na čijoj se listi izvođača bend nalazi od samog početka njegovog održavanja.

Ulaznice za predstojeći Jelen Pivo Live festival, koji se 18. i 19. septembra održava u SKC-u, u prodaji će biti od utorka, 4. avgusta, na blagajni Studentskog Kulturnog Centra i to po ceni od 1200 dinara za dnevnu ulaznicu, i 2000 dinara za komplet. Pored sastava The Fall, na Jelen Pivo Live festival potvrđen je nastup sastava Echo & the Bunnyman koji će nastupiti 19. septembra.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne