Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 26 Nov 2015, i nalazi se u kategoriji Izdanja.

Stray Dogg: “Come Along Wind”

Šestočlani beogradski sastav Stray Dogg predstavlja svoj treći studijski album, “Come Along Wind“, koji objavljuje tačno tri godine posle uspešnog i hvaljenog “Fire’s Never Wrong“. CD izdanje albuma objavljeno je u saradnji Pop Depresije i Odličnog Hrčka.

Dužu diskografsku pauzu između albuma (“Almost” 2011, “Fire’s Never Wrong” 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake.

“Come Along Wind” može da bude sedenje u četiri zida i razgovor dok se problem ne reši ili bar pokušaj komunikacije kada reči nedostaju. Za nekog drugog, ova muzika i stihovi će biti čisti eskapizam i putovanje u nepoznato… One koji muziku slušaju zatvorenih očiju, neke od ovih pesama mogle bi da odvuku čak i na tamnu stranu. Ovo je i album o bolu, odlasku, pokušaju da se preboli i da se živi dalje, ali i sebično uživanje u malim stvarima. Dukat Strajnić i dalje u svojim pesmama uživa u prirodi, veruje u snagu ljubavi koja može da izleči i nadahne, ali i pati kada ona izgubi smisao i kada se pretvori u zatočeništvo.

“Come Along Wind” je sniman krajem maja i početkom juna u studiju G.I.S. u Kastvu iznad Rijeke, a producent je bio Matej Zec (Straight Mickey and the Boyz, Veliki prezir, My Buddy Moose, Jonathan…), koji je uradio i miks i mastering albuma.

“Posle tri godine objavili smo novi album i zaista sam presrećan kako zvuči. Iskoristili smo veličinu studija i priliku da sve instrumente snimamo zajedno, tako reći uživo, jer smo zaključili da će energija albuma tako biti najizražejnija, i mislim da se to čuje. Oseća se jako prisustvo celog benda koji više nije samo pratnja meni kao kantautoru i mislim da je to pravi put kojim naš bend i treba da ide,” smatra Dušan Dukat Strajnić.

stray dogg 2

Vizuelna komponenta pesama na “Come Along Wind” dobila je poseban značaj kroz originalni artwork koji je delo Davora Gromilovića, koji je o ovoj saradnji rekao: “Bend Stray Dogg me je kontaktirao i pitao da li bi bio zainteresovan da im za novo izdanje radim cover. Budući da bend pratim od ranije i da mi se dopada to šta rade, prihvatio sam izazov. Što se tiče saradnje, moram naglasiti da je Stray Dogg fenomenalan za saradnju i da sam veoma uživao u ovakvoj vrsti umetničkog projekta.”

Prvi singl sa “Come Along Wind” je “No One But You“ – video za ovu pesmu režirao je Ivan Stojiljković (https://www.youtube.com/watch?v=ftR6Oex4OcI), a Stray Dogg priprema još nekoliko spotova u sledećih šest meseci.

“Come Along Wind” je od 12. oktobra ograničeno vreme dostupan kao “plati koliko želiš” album na bandcamp stranici Stray Dogg-a (http://straydogg.bandcamp.com) i Pop Depresije (popdepression.bandcamp.com), kao i na svim digitalnim platformama (Deezer, iTunes, Amazon…). Fizičko izdanje albuma na CD-u dostupno je od 21. novembra.

Stray Dogg – Come Along Wind
Snimano tokom maja i juna 2015. godine u studiju G.I.S. u Rijeci.
Snimatelj, miks, mastering: Matej Zec
Muzika i reči: Dukat Stray
Koautor muzike na pesmama br. 2, 3, 4 i 7: Marko Ignjatović
Aranžmani: Stray Dogg
Violončelo snimljeno u studiju R88, Beograd
Producent: Matej Zec
Artwork: Davor Gromilović
Izdavačka kuća: Pop Depresija

Stray Dogg su:
Dušan Strajnić – vokal, akustična gitara, električna gitara, kompozitor, tekstopisac
Marko Ignjatović – električna gitara, kompozitor
Ana Janković – violina, prateći vokali
Jelena Damjanović – klavijature
Vladimir Milićević – bas
Relja Ilić – bubnjevi
Gošća:Aleksandra Đorđević – violončelo (pesma “Chance”)

Stray Dogg – “Come Along Wind”
1. Away 5:03
2. Blind Love 4:20
3. Come Along Wind 2:51
4. No One But You 4:51
5. What Could Have Been 4:01
6. Chance 2:54
7. Dare Not 5:41
8. Till You’re Forgotten 3:51

https://straydogg.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=yF0sO33PqNY
https://www.youtube.com/watch?v=MCMG_nXJivs
http://straydoggblog.blogspot.rs/
http://www.popdepresija.com

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne