Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 24 Jul 2020, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Saopštenje Udruženja UPTAS

U martu 2020. godine oformljeno je udruženje UPTAS po ugledu na mnoge druge države koje već godinama imaju ovakve organizacije, a sve u cilju da se zajedno nastupi i kroz saradnju sa državom i nadležnim institucijama pronađe način da se prevaziđe verovatno najizazovniji period u istoriji za sve promotere i ticketing agencije u Srbiji. Sektor kom pripadaju organizacije, članice UPTAS-a, jedan je od retkih čije je poslovanje praktično preko noći u potpunosti prekinuto. Takođe, svi članovi UPTAS-a neće biti u mogućnosti da posluju dok god postoji zabrana masovnih javnih okupljanja, a važno je napomenuti i da će i nakon ukidanja te zabrane biti nužno da prođe neko vreme pre nego što ponovo budu organizovani događaji (što će svakako biti višemesečni proces). Dakle, ne samo da je ova grana prva maksimalno pogođena aktuelnom krizom, nego je posebno zabrinjavajuće da će upravo tu najduže trajati povratak na nivo sličan onom pre krize.

U industriji koja broji na desetine hiljada zaposlenih (sagledavajući sve segmente; od produkcije, organizacije, zaštite i same realizacije) važno je napomenuti da je u periodu od marta pa do jula meseca 2020. godine, otkazano preko 1000 događaja u našoj zemlji (koncerti, predstave, festivali…).

U ponedeljak, 27.7. biće upućen još jedan direktan apel Vladi Repubike Srbije, kao i svim nadležnim organima kako naša industrija ne bi doživela kompletno gašenje i kako hiljade i hiljade ljudi ne bi ostalo bez posla.

Zajedno možemo da prebrodimo ovu veliku krizu i zato vas pozivamo da podelite ovu informaciju na vašim profilima, kako bi i naša poruka bila što glasnija, kao i da pristupite UPTAS-u, ukoliko ste deo ovog pogođenog sektora. Više informacija saznajte na uptas.rs

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne