Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 05 Oct 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Rykarda Parasol i Chris Eckman u DOB-u

“Savršen dan za Rykardu Parasol!”, uzviknuo je Cile s druge strane žice, kada sam mu rekao ko svira u gradu večeras. Oblaci su ionako pritiskali nebo dok se kiša mučila u ritmu “hoću- neću”, cedeći sitne, iritantne kapi, filujući melanholiju sivog dana. Nisam mu ni stigao reći da pored nje stiže i Chris Eckman, ali negde, događaj koji sledi u svojoj predigri/ njegovom ushićenju, unapred je dobio željenu teksturu.

DSC_0373

Zaista, susret Rykarde Parasol i Chrisa Eckmana, na jednom mestu, u istom prostoru, deluju kao dva toma uzbudljive priče, kao protivteža u igri osećanjima, izazivajući kosmičko poravnanje melanolije sa ponosnim uzletom iz iste, ali ostajući u tom ugodnom, emocionalnom balansu u ugodnim nijansama sivog tona.
Svirka u Domu omladine je na najbolji način manifestovala tu priču. U prostoru lišenom svetla, tek da diskretno, ali dovoljno osvetli senke i kontraste prisutnih i aktera, razvio se taj spektar. Sa statičnom, ali hipnotišuće mantričnom i prepoznatljivo mračnom Rykardom, preko poletnog, ali dostojanstvenog Chrisa Eckmana, dogodio se uzlet, tempiran i doziran, dovoljan za putovanje u kojem ste osetili i dotakli svu onu esenciju osećanja, idealno dozirane mealnholije ispunjene poletom i optimizmom. Divan osećaj u grudima.

Igor Čoko

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne