Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 30 Mar 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Resonate 2014: Kanda, Kodža i Nebojša, Ilija Ludvig, Resonate Concentio i Hetem

Na posebnom događaju u prostoru “Promenada”, pored Beton hale i na obali Save, u petak 4. aprila, imaćemo priliku da vidimo interesantan umetnički paket sa domaće scene – čine ga grupe i umetnici kao što su Ilija Ludvig (originalno duhoviti kantautor), Hetem (elektronska diverzija, izrasla iz obećavajućih Kill Me Laser), te projekat Resonate Concentio (članovi poznatih beogradskih alternativnih sastava, Vukašin Marković i Nemanja Aćimović, ovde kao glas, trombon, bubanj istražuju mogućnosti improvizacije), da bi Kanda Kodža i Nebojša završili veče svojim poetskim rokenrolom.

KKN EXIT 11.07.2013. FOTO Stanislav Milojkovic

Ilija Ludvig je kantautor iz Beograda koji iza sebe ima pregršt uglavnom neobjavljenih, ali ipak dostupnih albuma. Publici je poznat ili kao glumac i muzičar Plavog Pozorišta, ili po nastupima sa bendom po beogradskim klubovima. Resonate showcase beogradskih umetnika otvara intimnim muzičkim obraćanjem svim ljudima dobrog srca, koji imaju problem da ga otvore.

Resonate Concentio je poseban projekat koji ujedinjuje dva velika talenta beogradske scene , Vukasina Markovica vokalnog solistu i trombonista, te bubnjara Nemanju Acimovica. Njihova saradnja kontinuirano pomera granice savremenog oblikovanja zvuka unutar forme malog sastava, na tački na kojoj elektronska muzika dodiruje organski sviranu. Na ovogodisnjem nastupu ce im se prikljuciti Jovan Vesic u svojstvu sampling mastera. Ovi momci su audio avanturisti skloni tome da kroz improvizaciju stvaraju osećajnost nove vrste.

Kanda, Kodža i Nebojša su jedan od najboljih alternativnih rock bandova u regionu. Njihova istorija od početka devedesetih do danas, jedinstvena je po svom političkom, večno anti-establišment naboju i otvorenom lirskom angažmanu. Inovativna smeša u kojoj se rock, reggae i jazz ukrštaju sa punk energijom na nepredvidive načine, najbolji je dokaz da se u Srbiji tokom devedesetih stvarala jedinstvena muzika, koju svet do sad nije najbolje čuo.

Hetem su postelektronski one man band koji predstavlja korak u nepoznatu budućnost, glasan i nepredvidivo bučan eksces sa avangardne beogradske underground scene.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne