Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 30 Oct 2008, i nalazi se u kategoriji Izdanja.

Repetitor – ”Sve što vidim je prvi put’

Debi album sastava Repetitor, ”Sve što vidim je prvi put”, zvanično će se naći u prodaji od 30. oktobra. Prvih sedam dana izdanje će moći da se kupi samo u B92 Shopu (Makedonska 22, Beograd), a nakon toga i u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova u zemlji.

U pitanju je treće izdanje u ediciji Nova srpska scena kojom produkcijska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina Popboks. Repetitor je nastao u zimu 2005. godine u Beogradu kada se Ana-Marija Cupin pridružila Mileni Milutinović i Borisu Vlastelici koji su već neko vreme svirali zajedno. Želja za pravljenjem pesama na maternjem jeziku i sviranjem bile su jake tako da Repetitor svoje prve nastupe ima već početkom 2006. u beogradskom klubu Blue Moon. Usledio je niz koncerata po Beogradu: Drugi novi klub Studentskog kulturnog centra, stadion Tašmajdan (manifestacija Rock’n’roll škola), Dom omladine, klubovi Akademija, Žica i Ana 4 pištolja… ali i van Beograda: od Subotice, preko Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Arilja, Niša, sve do Vranja i Skoplja, ali i Zagreba, Osijeka, Banja Luke i Pule. Na ovim koncertima Repetitor osvaja pažnju publike svežom energijom koju isporučuje u velikim količinama, kao i jednostavnim pesmama i britkim tekstovima koji pozivaju na razmišljanje. Nastupaju i sa poznatijim bendovima kao što su Partibrejkersi, Kanda Kodža i Nebojša, Jarboli, Dža ili Bu, Obojeni Program, kao i na mnogim festivalima: Exit (Fusion Stage), Jelen Pivo Live, Nisomnija, Art&Music, Trenchtown… Bend prošle godine na festivalu Art&Music u Puli – najbitnijem regionalnom muzičkom događaju posvećenom neafirmisanim bendovima – ubedljivo osvaja prvo mesto glasovima žirija i publike. Prvi studijski snimak grupe, hit-singl Ja, koji je objavljen na kompilaciji Jutro će promeniti sve?, proveo je 5 nedelja na prvom mestu liste domaćih singlova Radija B92. Repetitor učestvuju sa tri pesme i na kompilaciji Zdravo zdravo zdravo (Kultur Akt, 2008), na kojoj je predstavljeno pet novih bendova iz Beograda. Album Sve što vidim je prvi put snimljen je ove godine, najvećim delom u drugoj polovini aprila u studiju producentske kuće Digimedia u Beogradu i početkom maja u Puli (studio Partyzan), a dodatna nasnimavanja rađena su tokom avgusta i septembra u pomenutom beogradskom studiju. Repetitor su: Boris Vlastelica (gitara, glas), Ana-Marija Cupin (bas) i Milena Milutinović (bubnjevi). Dugo iščekivani debi album jednog od najmlađih beogradskih bendova – Sve što vidim je prvi put predstavlja moderno rokenrol izdanje koje će vas osvojiti svojom energijom i neposrednošću.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne