Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 22 Sep 2023, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Počinje nova koncertna sezona u klubu Elektropionir

Posle duže pauze, sledi nova, osma po redu, koncertna sezona u klubu Elektropionir (Cetinjska 15)

Beogradski alternativni bend Virvel otvara novu koncertnu sezonu u klubu Elektropionr u subotu, 23. 9. od 20 časova koncertom za dva bubnjara. Jovan Marjanov, čovek zaslužan za većinu Virvelovih spotova i Nemanja Aćimović, koga znamo iz Jarbola i Neočekivane sile, sa stalnim članovima benda, sviraće set starih i deo novih pesama. „Ovako nešto nećemo ponoviti“, kažu članovi benda.

Već u ponedeljak, 25. 9. od 19:30 veče otvara Rita Braga, pevačica, tekstopisac, multi-instrumentalistkinja iz Portugala, koja je na turnejama širom Evrope, SAD-a, Brazilu, Australiji i Japanu predstavila svoj rad koji sadrži uticaje ranog 20. veka, pionire elektronske muzike, post-panka, kabarea i još mnogo čega.

Nakon Rite, na scenu izlazi Ian Svenonius, američki muzičar, pisac i povremeni talk show voditelj, poznat po učešću u mnoštvu rok bendova (Nation of Ulysses, The Make-Up, Weird War i Chain and The Gang). Svenonius je objavio više od 19 albuma i više od 20 singlova i EP-jeva. Na sceni će biti i Sandi Rae Augusta Denton, koja je deo Escape-isma, njegovog solo projekata koji Sara Bujak opisuje kao „poziv na buđenje uz dozvolu da sanjamo, poziv na prisutnost uz dozvolu da se izgubimo“.

Ako se ponovo nađete u Elektropioniru u petak, 29. 9. od 20 časova za miksetama će vam se predstaviti Turbotronik Trakadžije: Lenhart Tapes, Mangulica FM & Skreč Majstor Ljuban, koji tradicionalnom tehnikom manipulacije pronađenih muzičkih traka stvaraju nove zvuke i prave turbo atmosferu.

REYKO, alt pop duo iz Londona koji je u proteklom periodu okupio mnogobrojne obožavaoce psihodeličnog popa, elektronike i art-punka, ovom prilikom predstavlja svoj treći album – Fantasia 7.10. od 19:30.

Algiers crpe inspiraciju iz gospela, bluza,repa, džeza, R&B-a, metala i naracije,stvarajući haotični pečvork podstaknut perkusijama i sintisajzerima. Na novom albumu okupili su all star ekipu: sarađivali su sa revolucionarnim savremenicima kao što su Zack de la Rocha (Rage Against The Machine), Big Rube (The Dungeon Family), Billy Woods, Samuel T Herring (Future Islands), Jae Matthews (Boy Harsher), LaToya Kent (Mourning [A] BLKstar), Backxwash, Nadah El Shazly, Deforrest Brown Jr (Speaker Music), Patrick Shiroishi, Lee Bains III i Mark Cisneros (The Make-Up, Kid Congo Powers)… Njihov četvrti album, SHOOK, objavljen 24. februara islušaćemo ga u Elektropioniru 11.10.od 19:30.

Za ljubitelje pankroka, tu su bendovi Raskid 13 iz Pančeva i kragujevački bend LUR, koji karakterišu energični rifovi i brz ritam. U subotu, 14.10. od 20 časova imaćemo prilike da ih čujemo.

To nije sve – Sve je stalo u rokenrol, Prekidi stvarnosti, Misli dobro neke su od pesama čije tekstove publika dobro pamti… Bend Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) nastupa 27.10. od 20 časova u pomenutom klubu…

Nakon toga sledi Rebel Star, alternativni kantri i pop rok bend koji je osnovao Milan Glavaški, nekadašnji član bendova Eva Braun i Popcycle. Ovaj bend čini velika grupa saradnika kroz koju je prošlo dvadesetak muzičara iz sedam zemalja. Njihov sedmi album pod nazivom „Sedmo nebo“, predstavljaju publici. 28.10.od 20 časova, uz izbor novih i starih pesama.
I za kraj, ili jošjedan početak dugogodišnje koncertne sezone u Elektropioniru, četvorica multi-instrumentalista iz Ostina, Teksas – nastup Holy Wave-a.. Svoj prvi LP objavljuju 2011. pod naslovom “Knife Hits.“ Potom, 2012. izlazi EP “The Evil Has Landed“, a obe ove ploče naći će se objedinjene na albumu iz 2013. pod nazivom “Evil Hits“. Početkom 2014. stiže i album “Relax“, ploča kojom potvrđuju uverenje da se radi o jednom od najzanimljivijih predstavnika psihodeličnog roka. Nailazimo i na talase shoegaze i dreamy pop-a, što se može čuti na njihovom navedenom albumu. Usledili su “The Evil Has Landed Part II”, “Freaks Of Nurture”, “Adult Fear” i “Interloper”, a početkom avgusta objavili su novi album “Five of Cups” za etiketu Suicide Squeeze koji promovišu na evropskuj turneji. Beogradski koncert održaće se u petak, 17. 11, a veče će otvoriti beogradski trio Roza od 19:30, mešavina afrobita, džeza, post-panka, krautroka i sint-popa.

Vidimo se u Elektropioniru!

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne