Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 20 Apr 2012, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

PEASANT & FORMER BELLE

Sreda 2. maj, 22.00

Pozivamo vas da prisustvujete koncertu nove velike indie muzičke zvezde u nastajanju – PEASANTA (Pensilvanija, SAD), uz njega će nastupiti FORMER BELLE (Filadelfija, SAD) uz specijalnog “lokalnog” gosta.

U septembru 2010. godine PEASANT (Damien DeRose) nastupio je solo u beogradskom KC Grad u okviru festivala “Jesen folkera u Gradu”. Svojim glasom i akustičnom gitarom više puta “naterao” je publiku da peva zajedno s njim, usput izmamio prave ovacije i najavio veliku karijeru koja “samo što se nije ostvarila”. Svoj debitantski album samostalno je snimio i objavio 2005. godine, dok je još išao u srednju školu.  Peasant je vanserijski pripovedač, a poput nekog trubadura svetom hoda s gitarom u jednoj, a torbom prepunoj pesama u drugoj ruci. Trećim studijskim albumom “Shady Retreat” – koji je tada promovisao u Beogradu – dobio je značajnu medijsku pažnju i “naterao” mnoge da ga proglase “novim Bon Iverom”. Nekako logičan razvojni put za nekog koga su na početku karijere poredili sa besmrtnim Elliottom Smithom.

Početkom maja 2012. godine Peasant u Srbiju dolazi sa tročlanim bendom – gitara, bas bubanj – da promoviše novi album “Bound For Glory” (april 2012, Schnitzel Records). Poslednjih meseci njegove pesme – nove i stare – mogu da se čuju u hit serijama kao što su “Good Wife”, “Weeds” (trailer za poslednju sezonu)…

Prvi sing sa ploče “Bound For Glory” je za pesmu “Flask”
http://www.youtube.com/watch?v=xQL37xCmSnc
Take It Light: http://www.youtube.com/watch?v=L9v4js2e4B8

PEASANT nastupa u Gun Clubu u sredu 2. maja u 22h. Podrška na koncertu biće mu takođe singer-songwriter iz Filadelfije i lider benda Former Belle, Bruno Joseph,  a na koncertu će kao specijalni gost nastupiti i “lokalna zvezda”.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 600din mogu da se kupe u muzičkoj prodavnici Pinball Wizard (TC EUROCENTAR, Makedonska 30, lok. 15) i kafeu Šikarica (Skadarska 22). Na ulazu karte će koštati 800din. Ulaz u Gun Club otvara se u 22h, a planirano je da koncert počne u 22:30h.

Korisni linkovi:
http://read.mtvhive.com/2012/04/11/peasant-take-it-light/
http://thekey.xpn.org/2012/04/11/the-key-studio-sessions-peasant/
http://www.nmevideo.com/peasant-the-flask
http://www.popdepresija.com

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne