Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 20 Feb 2020, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Paraf, Obojeni program i Artan Lili velikim beogradskim koncertom obeležavaju 40 godina Novog talasa

Foto: Promo

Jedni ga smatraju istorijom, koja se vremenom pretvorila u bajku;
drugi trenutkom koji je rokenrol na našim prostorima konačno svrstao u kulturu;
treći ga smatraju najzdravijim pokretom otpora, koji prkosi jednoumlju…

Koje god mišljenje uzeli kao definiciju, sigurno je da je Novi talas najuticajniji i najdugovečniji kulturni pokret rođen u ovom delu Evrope. Kada je i zvanično početkom osamdesetih godina prošlog veka postao neizostavni deo kulturnoumetničkog i uličnog života, Novi talas je postao nezaustavljiv.

Već četiri decenije je prošlo otkako je Novi talas zagospodario bivšim jugoslovenskim prostorima, a i danas ima još uvek neispričanih priča, neotpevanih i neodsviranih novovalnih melodija… Zato će i muzički deo programa manifestacije Kontakt, koja se održava od 18. do 21. marta u Beogradu, biti u znaku 40 godina Novog talasa.

U Beogradskom klubu Drugstore 21. marta nastupiće upravo pioniri talasa koji je promenio tok muzičkog stvaralaštva na našim prostorima:
riječki PARAF i novosadski OBOJENI PROGRAM,
kao i predstavnici mlađe generacije na čije je stvaralaštvo Novi talas izuzetno uticao – grupa ARTAN LILI.

Ulaznice za proslavu 40 godina Novog talasa u beogradskom Drugstore-u dostupne su na Tickets.rs, GigsTix prodajnim mestima, u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i posredstvom DD Tickets prodajne mreže, i to:

Promotivni kontigent: 1.000 dinara
Redovna cena: 1.200 dinara
Na veče koncerta: 1.400 dinara

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne